Herfst deurmat maken - kokosmat DIY - Oktoberdots

Herfst deurmat

Hoe tof is het om mensen in stijl welkom te heten deze herfst? Natuurlijk zijn pompoenen en mais bij je voordeur leuk, maar een welkomstmat in herfst-stijl maakt het plaatje compleet. Een herfst deurmat maken is waarschijnlijk makkelijker dan je denkt. In deze blogpost leg ik het je stap voor stap uit.


Zelf een printje op een deurmat maken is verrassend makkelijk. Ik kreeg van verschillende mensen te horen dat ze dachten dat het niet zo simpel kon zijn als ik dacht, maar ik kan je vertellen: dat is het wel!

Je hoeft er zelfs geen DIY-skills voor te hebben, ZO simpel is het. Hieronder laat ik je zien wat je nodig hebt en daarna hoe je makkelijk zelf een deurmat kunt maken met een tekst naar jouw keuze.


Dit heb je nodig om zelf een Herfst deurmat te maken

  • Een simpele deurmat (ik kocht deze bij IKEA voor €3,99!)
  • Zwarte spuitverf (of een andere kleur naar keuze)
  • Een printer, snijmat en mesje
  • Gewichtjes of zware kiezelstenen om de print op z’n plek te houden

oktoberdots DIY herfst deurmat maken hey there pumpkin

Hey There Pumpkin Deurmat maken

Zoals je ziet heb je verrassend weinig materialen nodig om zelf een deurmat te maken voor de herfst.

Natuurlijk begin je met een deurmat, voor deze DIY heb ik een mat van 60×40 cm gekozen. Hier past de printable die je hieronder kunt downloaden ook het beste op.Plak de A4tjes netjes aan elkaar en snijd voorzichtig de tekst uit om een stencil te maken. Vergeet niet de binnenkant van de open letters te bewaren.

Plaats de deurmat op een groot stuk karton of papier zodat je de grond niet meekleurt.

Leg het uitgesneden stencil op de mat en verzwaar deze met kiezels of gewichtjes die vies mogen worden. Hierdoor komt er zo min mogelijk verf onder de print waardoor de tekst mooi scherp blijft.

Spuit nu met spuitverf van vrij dichtbij over de openingen in het stencil. Zorg dat alles echt goed zwart is, het is namelijk heel lastig om de print opnieuw op exact dezelfde plek te krijgen wanneer je iets overgeslagen hebt.

Verwijder vervolgens de steentjes en de print voor dat de verf droog is zodat er geen papier aan je deurmat blijft plakken.

Laat de mat nu drogen en hij is klaar voor gebruik!


Oktoberdots Autumn Doormat DIY

Heb je mijn Herfst Deurmat DIY gevolgd en een toffe deurmat gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots! Ik vind het ontzettend leuk om te zien!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

3 Comments

  1. Booksandsparkles schreef:

    Dit is zoooo leuk! Wat een goed idee 🙂

Geef een reactie

Herfst deurmat
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.