Herfst Cocktail: Pumpkin White Russian - Oktoberdots

Herfst Cocktail: Pumpkin White Russian

Mijn go-to drankjes in het weekend zijn meestal biertjes. Maar soms wil je gewoon wat anders, een lekkere cocktail bijvoorbeeld. Maar dan natuurlijk wel een echte herfst cocktail. Aangezien die vrij moeilijk te vinden zijn heb ik er zelf eentje bedacht, de Herfst Cocktail: Pumpkin White Russian.


Ik weet niet of Pumpkin White Russian helemaal de juiste term is voor deze herfst cocktail. De basis van de cocktail was een White Russian maar ik heb er best wel wat aan veranderd om er een heerlijke herfstige smaak aan te geven.

Zo heb ik een deel Kahlua vervangen door Tia Maria, zit er in deze cocktail geen room maar melk en heb ik Pompoen Simple Syrup toegevoegd. En het resultaat mag er zijn! Voor de Herfst Cocktail: Pumpkin White Russian heb je geen gekke ingredienten of tools nodig. Je maakt ‘m simpel met een cocktail shaker en wat ijs. Maar zelfs zonder shaker kun je ‘m prima maken. Niks wat je nog tegenhoud dus.


In dit recept verwijs ik naar pompoen simple syrup (klik hier om te lezen hoe je dat maakt) en pumpkin spice (klik hier voor mijn recept). Allebei deze super simpele receptjes vind je op mijn blog.


Oktoberdots herfst cocktail pumpkin white russian

Herfst Cocktail: Pumpkin White Russian

Yield: 2
Bereidingstijd: 10 minutes
Total Time: 10 minutes

Ingredients

 • 60 ml vodka
 • 60 ml Kahlua
 • 60 ml Tia Maria
 • 30 ml Pompoen Simple Syrup
 • IJsklontjes
 • 120 ml halfvolle of volle melk
 • Slagroom
 • Kaneel of Pumpkin Spice

Instructions

 1. Doe 2 grote ijsklonten, 30 ml pompoen simple syrup, 60 ml vodka, 60 ml Kahlua en 60 ml Tia Maria in een cocktailshaker en shake tot alles ijskoud is.

  Heb je geen cocktailshaker? Geen nood, doe alles in een groot glas en roer tot je drank goed gemixt en lekker koud is.
 2. Vul 2 lage glazen met flink wat ijsklontjes.
 3. Schenk de ijskoude drankmix in de glazen.
 4. Vervolgens schenk je de melk er op. Dit doe je het beste door een lepel met de bolle kant naar boven in je glas te houden en daar de melk op te gieten. Op deze manier voorkom je dat alles zich mengt in je glas en hou je mooie lagen.
 5. Spuit daarna een flinke tot slagroom bovenop je cocktail, strooi er wat kaneel of Pumpkin Spice overheen en je Pumpkin White Russian herfst cocktails zijn klaar om te serveren!

Cocktail minder sterk maken

Omdat een Pumpkin White Russian vrij sterk is qua alcohol kun je er voor kiezen om wat minder drank te gebruiken en wat meer melk toe te voegen. Zorg wel dat je de verhoudingen voor de verschillende dranken en de pompoen simple syrup hetzelfde houd. Op deze manier blijven de smaken van deze cocktail goed in balans, maar wordt het geheel wat lichter.


Oktoberdots herfst cocktail pumpkin white Russian recept

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Herfst Cocktail: Pumpkin White Russian
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
Skip to Recipe