Herfst Cocktail: Pompoen mimosas - Prosecco - Oktoberdots

Herfst Cocktail: Pompoen mimosas

Wie mij kent weet dat ik gék ben op mimosas. Er gaat sowieso geen feestdag, verjaardag of vakantie voorbij zonder dat ik op z’n minst één mimosa drink. Daarom vond ik het tijd om eens een Herfst Cocktail: Pompoen mimosas te maken. En lekker dat die is!


Een herfst mimosa maken is gelukkig heel makkelijk. En het resultaat is fantastisch! Zeker met een randje kaneelsuiker om je glas voor een extra feestelijk effect.

De ingrediënten van deze herfst cocktail zijn misschien wat ongebruikelijk. Je hebt vast al wel eens pompoen gegeten, maar de meeste mensen hebben nog nooit pompoen gedronken. Toch kan ik het je echt aanbevelen. Dit recept voor Pompoen Mimosas bevat een deel zelfgemaakte pumpkin juice die je ook zonder enige toevoeging kan drinken. IJs- en ijskoud is ie het lekkerste.


oktoberdots herfst mimosas met pompoen

Herfst Cocktail: Pompoen mimosas

Yield: 6
Bereidingstijd: 10 minutes
Total Time: 10 minutes

Ingredients

  • 750 ml Prosecco of Cava
  • 375 ml Pumpkin Juice
  • 50 ml appelsap
  • 1 eetlepel kaneelpoeder

Instructions

  1. Maak eerst het suikerrandje aan je glas zodat dit tijd heeft om een beetje uit te harden. Meng suiker en kaneel door elkaar op een bord met een randje of een ondiepe kom. Dip de rand van je glas in appelsap (citroensap werkt ook maar is niet zo lekker met kaneel) en daarna in de kaneelsuiker.
  2. Vervolgens is het "recept" voor dit fantastische herfstdrankje heel simpel. Je vult een (wijn) glas met 1/3 pumpkin juice en voegt daar vervolgens 2/3 prosecco aan toe.

Notes

Pas wel goed op! Waarschijnlijk schuimt de prosecco bij de eerste scheut echt heel erg, dus giet het er in kleine beetjes bij zodat er niets van je drankje verloren gaat.

Recommended Products

Handig om te gebruiken:


Ik weet zeker dat deze mimosas met pompoen en prosecco dit seizoen nog vaak bij ons op tafel komen. En terwijl ik deze herfst mimosas maakte kreeg ik al meteen allerlei ideeën voor andere varianten, dus als je jullie het leuk vinden dan deel ik over een tijdje een ander mimosa recept.


OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Herfst Cocktail: Pompoen mimosas
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
Skip to Recipe