Herfst bieren - Pumpkin Ale pompoenbier - Bockbier - Oktoberdots

Herfst bieren

Herfst kaarsen, herfst pompoenen, herfst recepten, noem het maar op en je kunt het op mijn blog vinden. Maar er zijn ook super veel lekkere herfst bieren, dus dat lijstje mag natuurlijk niet ontbreken!


Een gezellige, regenachtige avond. Een heerlijk herfst film, wat snacks erbij en dan een herfst bierproeverij. Klinkt als een geweldige avond als je het mij vraagt. Natuurlijk kent iedereen die regelmatig bier drinkt dat bock bier perfect is voor in het najaar. Maar er zijn nog zo veel meer heerlijke herfst bieren.

De meeste biertjes hieronder haalde ik bij Het Bierhuis, een geweldige bierwinkel in Breda. Maar mocht je nou niet zo’n fijne winkel in de buurt hebben dan kun je een deel waarschijnlijk ook wel vinden in de supermarkt of op Beerwulf.


Dit heb je nodig voor een Herfst bierproeverij voor 2 personen

  • Herfst bieren om te delen
  • 2 proefglaasjes van 15ml
  • Optioneel: snacks & een gezellige film

Dit lijstje met perfecte bieren voor een najaarsbierproeverij bevat van alles wat. Van warme, donkere herfstbock bieren tot donker Weizen dat toch echt bij de herfst past en zelfs een heuse Pumpkin Ale, een echt pompoenbier!

Hieronder zie je de volgorde waarop wij die biertjes drinken tijdens onze herfst bierproeverij, maar je kunt ze natuurlijk drinken zoals je zelf wilt.


Herfst bierproeverij

Duuster Wit – 6,4% – Epe Bieren
Een oranje koperkleurig Dunkel Weizen bier dat licht troebel is, met tonen van citrus en koriander. 

Pumpkin Party – 6,9% – Gebrouwen Door Vrouwen
Een frisse Ale met toevoeging van pompoen, kaneel en nootmuskaat. Herfstiger dan dit wordt het niet!

Herfst Bier – 6,2% – Brand Brouwerij
Een helder rood-bruine Amber Ale met de zachte smaak van gebrande mout en kruiden.

Herfstbok – 6,6% – Grolsch
Heerlijk robijnrood bockbier met het aroma van karamel en tonen van kaneel, rozijnen en bosbessen.

Leute Bokbier – 7,4% – Brasserie Van Steenberge
Nog zo’n heerlijk herfstbier, deze Dark Strong Ale met aroma’s van karamel, pruimen en rode bessen.

Wolf 7 – 7,4% – Brouwerij Lupus
Dit biertje van brouwerij Lupus is Belgian Strong Golden Ale. Een goudkleurig bier met aroma van vanille, peper en fruitigheid.

OAK Afschot – 5,5% – Epe Bieren
Een speciaalbier uit de Veluwe dat een aantal weken is gerijpt op eikenhout. Het is een Schwarzbier type met geuren die doen denken aan gebrande koffie en chocolade.

Storm & Bliksem – 9,4% – Brouwerij De Molen
Een stevig donkerblond Double IPA met tal van smaken zoals citrus, zoet geel fruit en moutige ondertonen.


Pumpkin Ale pompoenbier

Een heerlijke bierproeverij voor de herfstige dagen. Het pompoenbier is ontzettend speciaal en ik ben blij dat ik dit ook in Nederland heb kunnen vinden. In Amerika kun je in bijna elke kroeg wel een Pumpkin Ale scoren, maar helaas is dat in Nederland toch een stuk moeilijker.

Klik hier om dit Pompoenbier te bestellen bij Gebrouwen Door Vrouwen

En natuurlijk zijn er nog veeeeel meer heerlijke herfst bieren te vinden. Maar wij waren erg blij met deze selectie voor onze proeverij.


Film tips voor een herfst bierproeverij

Natuurlijk is een proeverij het leukste met een bijpassende film. Ik heb een complete blogpost gewijd aan de allerbeste Herfst en Halloween films en series. Maar voor een herfst bierproeverij zijn dit mijn 3 aanraders:

Over the Garden Wall
The House with a Clock in its Walls
The Good Witch (serie)

Wil je nog meer film- & serie-inspiratie? Klik dan HIER!


Snacks voor bij de herfst biertjes

En natuurlijk horen bij biertjes ook lekkere snacks in een herfst thema! Hieronder vind je 3 snacks die wat mij betreft perfect zijn voor bij herfstbieren.


Nu ben je helemaal klaar voor een fantastische bierproeverij in Herfst thema! Enjoy!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Herfst bieren
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.