Herfst bier-cocktail met pompoen - Oktoberdots

Herfst bier-cocktail met pompoen

Tijd voor een fantastische nieuwe herfst-cocktail. Perfect voor zowel de cocktail- als de bierliefhebbers onder ons. Deze herfst bier-cocktail met pompoen heeft alle herfstsmaken die je maar zoekt en is zowel kruidig als verfrissend.


Herfst bier-cocktail met wat voor bier?

En voor je denkt dat je voor deze cocktail speciaal pompoen-bier nodig hebt: nee! Deze cocktail maak je met gewoon normaal bier. Oke, het liefst natuurlijk wel iets lekkers zoals Hertog Jan. Maar je hebt er niets speciaals voor nodig.

Alhoewel.. nu ik dit typ ga ik deze cocktail ook eens proberen te maken met een lekker herfst Bock. Ik denk dat dat best wel eens een succes kan zijn.

Anyway, je kwam hier natuurlijk voor het recept, dat heb ik ook voor je!


Oktoberdots Herfst bier-cocktail met pompoen

Herfst bier-cocktail met pompoen

Yield: 4
Bereidingstijd: 10 minutes
Total Time: 10 minutes

Ingredients

  • 100 ml pompoen siroop
  • 50 gram pompoen puree
  • 100 ml whiskey
  • Appelcider
  • Bier
  • Optioneel: kaneelsuiker

Instructions

  1. Mix in een cocktailshaker 100 ml pompoen siroop met 50 gram pompoen puree en 100 ml whiskey.
  2. Verdeel over 4 glazen.
  3. Schenk er vervolgens gelijke delen appelcider en bier bij en je cocktail is klaar.
  4. Als je het leuk vindt kun je de rand van je glazen versieren met een randje kaneelsuiker. Dit smaakt ook meteen extra lekker!

In het recept verwijs ik naar pompoen siroop en pompoen puree. Hieronder zal ik de linkjes zetten naar de 2 recepten. Het is allebei echt niet moeilijk te maken. Pompoen siroop kun je bijvoorbeeld ook gebruiken voor je Pumpkin Spice latte en tal van andere recepten. En pompoen puree is makkelijk in te vriezen en kun je ook voor heel veel recepten gebruiken.


Pompoen Siroop

Oktoberdots pompoen simple syrup recept

Pompoen siroop recept >

Pompoen Puree

oktoberdots pompoen puree maken recept

Pompoen puree recept >


Deze cocktail is wat mij betreft echt een blijvertje. En de vrienden die dit weekend mochten voorproeven zeiden dat het ze echt aan de herfst deed denken. Precies wat je wilt met een herfst bier-cocktail dus. Over een tijdje ga ik hem ook zeker proberen met speciaalbier. Mocht dat een succes zijn dan zal ik het als alternatief bij dit recept zetten.


Oktoberdots Herfst bier-cocktail met pompoen recept

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Herfst bier-cocktail met pompoen
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
Skip to Recipe