Heerlijke herfst boeken - Oktoberdots

Heerlijke herfst boeken

Herfst is voor mij niet alleen een seizoen, maar ook een gevoel. Knus, warm, gezellig maar ook een klein beetje spooky en donker. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met heerlijke herfst boeken die perfect passen bij deze vibe.


Nu ik dit lijstje zo maak valt het me op dat veel van deze boeken Engels zijn. Of dat het eerste boek wel naar het Nederlands vertaald is, maar de vervolgen niet. Blijkbaar is mijn smaak in boeken niet zo populair in Nederland. Maar ik vind al deze boeken echt heerlijke herfst boeken en zeker de moeite waard! Het zijn allemaal YA (young adult) boeken, dus makkelijk te lezen.

Klik op de afbeeldingen van de boeken of de titels onder de boeken om ze direct te shoppen!


Perfectly Preventable Deaths & Precious Catastrophe

Deze boeken zijn mega sfeervol. Ze spelen zich af in Ballyfran, Ierland (een vreemd geïsoleerd stadje) met als hoofdpersonages de vijftienjarige tweeling Madeline en Catlin. Wanneer ze naar Ballyfran verhuizen leeft de tweeling steeds meer hun eigen leven. Echter ontdekken ze al snel dat Ballyfrann een plaats vol roofdieren is. Niet alleen vossen, uilen en kraaien, maar ook bovennatuurlijke wezens die hier al generaties lang samenkomen om aan vervolging te ontkomen. Wanneer Catlin in gevaar komt, moet Madeline zich afvragen wie ze werkelijk is en wie ze wil zijn – of liever, wie ze zou moeten worden om haar zus te redden.

Precious Catastrophe is het vervolg op dit super spannende verhaal.S.T.A.G.S. serie

Oktoberdots heerlijke herfst boeken 2022 STAGS

Deze boeken zijn wat mij betreft echt de ultieme herfst boeken. Ten eerste spelen ze zich steeds af aan het begin van het schooljaar, dus de herfst. En ten tweede werkt ook de setting ontzettend mee aan deze vibes, het speelt zich namelijk grotendeels af op de exclusieve kostschool St. Aidan the Great en het landhuis van Henry de Warlencourt, de populairste en rijkste jongen van S.T.A.G.S.

Maar wanneer de hoofdpersonage Greer zich bij de andere “uitverkorenen” voegt in het oude en uitgestrekte Longcross Hall, realiseert ze zich dat Henry’s ouders niet thuis zijn; de enige aanwezige volwassenen zijn een cohort van griezelig volgzame bedienden. De studenten zijn overgeleverd aan hun grillige gastheer en in de drie volgende dagen, terwijl de drie bloedsporten – jagen, schieten en vissen – steeds donkerder en verwrongender worden…

Het eerste boek S.T.A.G.S. is ook verkrijgbaar in het Nederlands, de vervolgen helaas niet.Hazelwoud


Laatst las ik eindelijk Hazelwoud en een ontzettend tof boek was dat! Een modern, stoer sprookjesachtig verhaal met een realistische maar badass hoofdpersoon. En dan nog met een creepy tintje, love it! De sprookjes in dit boek zijn namelijk niet de “happily ever afters” waar je aan denkt bij sprookjes, maar oudere, gruwelijkere verhalen met vaak een dodelijke afloop.

De zeventienjarige Alice is het grootste deel van haar leven samen met haar moeder op de vlucht geweest voor het ongeluk dat hen achtervolgt. Maar wanneer Alice’ oma, schrijfster van een duister sprookjesboek, op haar landgoed het Hazelwoud overlijdt, lijkt het ongeluk hen in te halen: Alice’
moeder wordt ontvoerd door een man die zegt dat hij uit het Achterland komt – de dreigende bovennatuurlijke wereld uit haar oma’s verhalen..

Ook van deze serie is alleen het eerste boek in het Nederlands verkrijgbaar, de twee vervolgen zijn alleen beschikbaar in het Engels.House of Hollow

Een spannend, griezelig boek met donkere vibes zonder dat het echt heel eng is. Met genoeg mysterie om je echt geïnteresseerd te houden.

De Hollow-zussen – Vivi, Gray en Iris – zijn even verleidelijk glamoureus als mysterieus. Ze hebben zwarte ogen en haar zo wit als melk. En iedereen weet wie de Hollow-zussen zijn. Omdat op een dag de drie Hollow-zusters gewoon verdwenen zijn. En toen ze een maand later terugkwamen, zonder zich te herinneren waar ze waren geweest, was het alsof er niets was veranderd. Bijna niets, behalve bijvoorbeeld het kleine litteken dat in de holte van hun keel was verschenen … en een fluisterend gevoel dat er iets niet helemaal klopt aan hen, ondanks (of misschien dankzij) de vreselijke passie om bij die ze naar believen op iedereen kunnen uitoefenen… Een spannende, spannende roman die net zo verleidelijk en glamoureus is als de Hollow-zussen zelf….

House of Hollow


The Iron Fey

De Iron Fey serie bestaat eigenlijk uit (tot nu toe) 3 verschillende series. De eerste Iron Fey serie gaat over Meghan Chase. Sinds de mysterieuze verdwijning van haar vader toen ze zes was, heeft Meghan altijd het gevoel gehad dat er iets niet klopte in haar leven. Maar dat ze de dochter van een mythische elfenkoning is, en terecht zou komen in een fantastische, levensgevaarlijke wereld had ze nooit kunnen raden. En ze had al helemaal nooit verwacht dat ze verliefd zou worden op een prins, die helaas niks van haar wil weten… Hoe overleeft ze in deze onbekende wereld waar vrienden op één hand te tellen zijn?

De tweede serie (helaas nog met oude covers) en ook derde serie speelt zich af in dezelfde wereld met dezelfde personages. Maar met een ander hoofdpersoon. Super spannende en meeslepende verhalen die zich in verschillende werelden afspelen.

The Binding


Een onvergetelijke historische roman die zich afspeelt in het Engeland van voor de industriële revolutie met een hintje magie.

Stel dat je verdriet kunt wissen. Stel dat je pijn kunt vergeten. Stel dat je een geheim kunt verbergen. Voor altijd! Emmett, een jonge boerenzoon, gaat in de leer bij een boekbindster. Zij weet dat hij de aangeboren gave heeft om herinneringen van mensen te wissen en in een boek vast te leggen. Een dergelijk boek kan zowel in goede als verkeerde handen vallen. Op een dag doet Emmett een verbijsterende ontdekking. In een kluis onder de werkplaats van zijn mentor ontdekt hij een boek met zijn eigen naam erop.The Devouring Gray


Violet Saunders, verhuist vanuit de stad, heeft niet veel hoop om op haar nieuwe school in Four Paths te passen, een stad die bijna begraven ligt in de bossen van het landelijke New York. Het feit dat ze afstamt van een van de oprichters van de stad helpt ook niet veel – haar nieuwe buren behandelen haar met afstandelijk respect en iets dat erg op angst lijkt. Wanneer ze Justin, May, Isaac en Harper, alle kinderen van de oprichtersfamilies, ontmoet en de buitenaardse vernietiging ziet die ze kunnen aanrichten, begint ze zich af te vragen of de stedelingen terecht bang zijn.

Wanneer lichamen in het bos verschijnen, wordt de lokale bevolking ronduit vijandig. Kunnen de tieners het mysterie van Four Paths oplossen, en hun eigen aandeel daarin, voordat een nieuwe ramp toeslaat?De links in deze blogpost zijn affiliate links. Klik hier om daar meer over te lezen.


Heerlijke herfst boeken lijst

Dit zijn mijn aanbevelingen voor heerlijke herfst boeken. Allemaal erg spannend maar niet eng. En vaak spelen ze zich af in bosrijke, landelijke omgevingen. Perfect voor de herfst.

Natuurlijk zijn er nog veel meer toffe boeken met herfst vibes. Dit zijn alleen de boeken die ik zelf gelezen heb. Voel je dus vrij om in de comments jouw favo boek met herfstige vibes achter te laten! Dan maken we samen een mooie lijst met heerlijke herfst boeken!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Heerlijke herfst boeken
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.