Hartige Halloween Snacks: Spook-pretzels - Oktoberdots

Hartige Halloween Snacks: Spook-pretzels

Pretzels zijn een van m’n favoriete party-snacks! Je kunt ze makkelijk een dag van te voren maken en serveren met allerlei soorten dips. Voor een Halloween feestje moeten ze natuurlijk wel in stijl. Daarom maakte ik deze Hartige Halloween Snacks: Spook-pretzels. In deze blogpost laat ik je zien hoe je dat doet!


Pretzels kun je natuurlijk helemaal from scratch maken als je dat wilt. Maar vaak vind ik dat te veel gedoe. En voor deze spook-pretzels had ik ook erg plat deeg nodig. Daarom heb ik gewoon een rol kant-en-klaar pizza deeg gekocht. Want dat is namelijk de basis van pretzels.


Oktoberdots Hartige Halloween Snacks Spook-pretzels recept

Hartige Halloween Snacks: Spook-pretzels

Yield: 25
Voorbereidingstijd: 20 minutes
Baktijd: 8 minutes
Total Time: 28 minutes

Ingredients

 • 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg
 • 40 gram baksoda
 • 1 ei
 • zeezout

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
 2. Haal de rol kant-en-klaar pizzadeeg uit de koelkast en rol deze uit.
 3. Breng ondertussen een grote pan met 2 liter water aan de kook. Gebruik een pan die echt GROOT is. Het liefst met een inhoud van een liter of 4.
 4. Steek met een koekjes uitsteker of ander rond voorwerp rondjes van ongeveer 5 cm uit het pizzadeeg. Ik kon er 25 rondjes uit steken.

  Oktoberdots Hartige Halloween Snacks Spook-pretzels rondjes maken
 5. Steek met een klein rond voorwerp (zoals een dik rietje) 2 ogen en een mond uit het deeg rondje.

  Oktoberdots Hartige Halloween Snacks Spook-pretzels gezicht maken
 6. Haal de gezichtjes voorzichtig uit de rol met deeg en stretch deze in de lengte. Hierdoor lijkt het alsof je spook-gezichtje gilt.


 7. Voeg voorzichtig 40 gram baksoda toe aan het kokende water. Ik zeg voorzichtig want het water gaat ontzettend schuimen zodra je het toevoegt.
 8. Kook de gezichtjes nu per 5 ongeveer 20 tot 30 seconden in het baksoda-water.
 9. Haal ze er uit met een schuimspaan en leg ze netjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.
 10. Herhaal dit tot je alle spookjes hebt gekookt.
 11. Klop 1 ei los en bestrijk elk spookje met een dun laagje ei.
 12. Bestrooi ze met een klein beetje zeezout als je dat wilt.
 13. Bak de spookjes nu 8 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
 14. En je spook-pretzels zijn klaar!

Het is even wat werk, maar dan heb je ook wat! En ben je net zo tegen voedselverspilling als ik? Van de restjes maakte ik balletjes van een cm of 3. Behandel deze vervolgens net zo als de gezichtjes (even koken in baksoda water) en bak ze 10 minuutjes in de oven. Zo heb nog wat pretzel balletjes die je zelf op kunt eten šŸ˜‰


Sausjes voor bij Hartige Halloween Snacks: Spook-pretzels

Je kunt bij pretzels allerlei soorten sausjes serveren. Lekkere warme kaassaus bijvoorbeeld. Of mijn favoriet: bier-kaas dip. Maar je kunt ook de zoete kant op gaan. Laat het zout op de pretzels achterwege en serveer de Hartige Halloween Snacks: Spook-pretzels met een zoet sausje. Chocolade saus is altijd een goed idee. Of maak een combi van pindakaas en chocopasta, ook erg lekker. Eigenlijk pas er heel veel bij pretzels!


Hartige Halloween snacks: Spook-pretzels

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoitĀ zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Hartige Halloween Snacks: Spook-pretzels
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
Skip to Recipe