Hartige Halloween snacks: Heksenvingers - Oktoberdots

Hartige Halloween snacks: Heksenvingers

Last-minute heb ik nog 2 receptjes voor jullie. Perfect voor een (klein) Halloween feestje, maar ook perfect voor bij een griezelige film op de bank. Deze Hartige Halloween snacks: Heksenvingers zijn ontzettend lekker. En doordat ze wat groter zijn hoef je er ook minder te maken. Wel zo fijn als je op het laatste moment nog hapjes wil maken!


Eigenlijk zijn deze Heksenvingers gewoon (vegetarische) knakworstjes in bladerdeeg. Je hebt ze ook vast al wel eens voorbij zien komen als mummies. Maar deze keer heb ik er vingers van gemaakt. Dat is nog wat minder werk en het resultaat is lekker creepy. Tijdens het maken moesten we ook al lachen omdat het er zo vies uit zag haha.


Hartige Halloween hapjes: Heksenvingers

Hartige Halloween snacks: Heksenvingers

Yield: 10
Voorbereidingstijd: 15 minutes
Baktijd: 20 minutes
Total Time: 35 minutes

Ingredients

 • 1 blik (vegetarische) knakworstjes
 • 5 plakjes bladerdeeg
 • 1 ei
 • 5 ongezouten amandelen

Instructions

 1. Haal de plakjes diepvries bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.
 2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
 3. Giet de vegetarische knakworstjes af.
 4. Snijd elk plakje bladerdeeg in de breedte doormidden.
 5. Plaats een worstje op elke helft en snijd deze in 3 stukken. Zorg dat je niet door het bladerdeeg heen snijd.
 6. Rol het bladerdeeg er omheen en vouw de eindes dicht. Zodat je een bladerdeeg rolletje hebt met daarin je knakworstje in 3 stukken.
 7. Halveer de amandelen zodat je 10 helften hebt. Druk aan een kant een halve amandel op het bladerdeeg.
 8. Klop 1 ei los en bestrijk elke "vinger" met een dun laagje ei. Vergeet niet over de nagel heen te gaan, dan blijft ie beter zitten.
 9. Duw nu met de botte kant van je mes op 2 plaatsen in je bladerdeeg-rolletje om vingerkootjes te creëren.
 10. Bak de vingers 20 minuten in de voorverwarmde oven.
 11. Serveer ze op een bord met een bakje (rode) saus in het midden en je Halloween snack is klaar!

Heksenvingers bloed-saus

Als sausje heb ik een simpele mix gemaakt van ketchup en sriracha saus. Bloederig rood maar net wat pittiger dan alleen ketchup. Voor kids zou ik dit niet aanraden, maar voor een volwassenen-feestje is het net dat beetje extra!

Eigenlijk kun je allerlei soorten sausjes maken, maar het leukste is het wanneer je sausje rood is natuurlijk.


Hartige Halloween snacks: Heksenvingers alternatief

Geen zin in (vega) knakworstjes? Je kunt deze Hartige Halloween snacks: Heksenvingers met van alles en nog wat vullen! Wat dacht je bijvoorbeeld van kaas? Extra leuk als je voor elk vingerkootje een ander soort kaas gebruikt.

Of maak een vegan vulling met pompoen en andere groenten. Je kunt het zo gek niet bedenken. Zolang je het maar tot een vinger kan vormen.

Gebruik je een vulling zoals kaas of iets anders dat erg vloeibaar wordt in de oven? Zorg er dan voor dat je alle randen extra goed dicht drukt. Anders heb je straks leeggelopen vingers ;-).


OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Hartige Halloween snacks: Heksenvingers
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
Skip to Recipe