HappySoaps Plasticvrije Shampoo - Vegan - Cruelty free - Oktoberdots

HappySoaps Plasticvrije Shampoo

Ik dacht er al een tijdje aan om eens een keer shampoo bars te proberen. Als ik zie hoeveel plastic flessen ik maandelijks weggooi, voel ik me echt schuldig. Dus toen ik een paar weken geleden deze HappySoaps Plasticvrije Shampoo bars in een van mijn favoriete winkels zag, wist ik dat het tijd was!


Ik heb nooit echt een favoriet merk shampoo. Meestal wissel ik een beetje, ik kijk wat er in de aanbieding is en of er misschien iets nieuws is dat ik wil proberen. Maar al die shampoo in plastic flessen begon me steeds meer te storen.

En toen begon een van mijn favoriete winkels Stip & Bloem met de verkoop van shampoo bars van een Nederlands merk door twee Nederlandse mannen genaamd Marcel & Marco: HappySoaps. Ik wist meteen dat dit het juiste moment was om over te stappen op plasticvrij. En niet alleen zijn deze bars plasticvrij, ze zijn ook nog eens veganistisch, palmolie-vrij en dierproefvrij!


Plastic Free shampoo bars from HappySoaps

Ik heb twee verschillende soorten shampoobars besteld. Omdat beide kanten van mijn “split dyed hair” verschillende behandelingen nodig hebben.

De zwarte kant wordt heel gemakkelijk vettig, dus voor die kant kocht ik de “Aloë You Vera Much” shampoo bar met aloë vera. Dit is perfect voor beschadigd haar, maar ook voor vet haar.

En voor de erg gebleekte kant heb ik iets nodig dat veel verzorgender is, omdat het droog en beschadigd is. Dus bestelde ik de “Tea-Riffic” shampoo bar voor die kant.


HappySoaps Plasticvrije Shampoo bars gebruiken

Ik gebruik de shampoo bars nu een paar weken en ik moet zeggen: ik ben onder de indruk!

In het begin moest ik er wel aan wennen, even kijken hoe je de bars moest gebruiken. Je kunt ze namelijk in je handen opwrijven en dan het schuim in je haar doen. Maar je kunt de bars ook gewoon op je hoofd wrijven (niet te hard!) zodat het schuim meteen al in je haar zit.

Zelf vind ik de bars direct op mijn haar wrijven het fijnste, zeker nu ik ongeveer weet hoe lang ik de bars op mijn hoofd moet wrijven. En je kunt altijd nog een keer extra wrijven als je meer nodig hebt.

Mijn haar voelt een beetje ruw aan als ik uit de douche kom. Maar als m’n haar eenmaal droog is, voelt het geweldig aan! Zacht en glanzend, en ik heb echt het gevoel dat het een dag langer duurt voordat mijn haar weer vet wordt.

Ik raad wel aan om de zakje te kopen om de bars in op te bergen. Ik vergat die te bestellen en nu moet ik de shampoo elke keer uit de douche halen omdat ik geen droge plek heb om ze te bewaren. En als je ze op een natte plek bewaart smelten ze weg.

Maar zoals ik al zei, ik ben echt onder de indruk van hoe fijn deze repen zijn! Dus als mijn shampoo op is, blijf ik bij deze plasticvrije shampoobars.

Ook zin om plastic vrij te douchen? Klik hier!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

HappySoaps Plasticvrije Shampoo
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.