Halloween Wegwijzer - Warning Signs DIY - Oktoberdots

Halloween Wegwijzer

Hoe tof en creepy is deze Halloween Wegwijzer? Hij stond al een hele tijd op mijn to-do lijstje en ik ben heel blij dat ik ‘m eigenlijk gemaakt heb. Het was eigenlijk helemaal niet moeilijk. En als je nog restjes hout hebt, kost het bijna niks.


Gelukkig hadden wij nog wat hout liggen van een tuinhekje dat we op maat moesten maken. Dat hout kan meteen ook tegen regen en is prima om buiten te gebruiken.

Wanneer je geen hout hebt liggen is het belangrijk dat je rekening houdt met waar de je wegwijzer wilt plaatsen. Maar gelukkig heb je niet veel hout nodig. Één plank is waarschijnlijk al genoeg.


Dit heb je nodig voor een Halloween wegwijzer:

  • Hout voor de wegwijzers
  • Een houten paal als standaard
  • Zwarte en witte acrylverf
  • 8 spijkers
  • Optioneel: een printer

De planken zagen

De vormen van de houten wegwijzers heb ik gewoon uit de losse pols getekend en uitgezaagd. Je kunt hier dus lekker zelf creatief mee zijn! Dit zijn de lengtes van de verschillende planken van boven naar onder:

wegwijzer planken zagen
  • 45 cm
  • 65 cm
  • 60 cm
  • 40 cm

Hout oud maken

Voor mijn wegwijzer wilde ik het hout oud laten lijken. Hiervoor heb ik zwarte acrylverf met flink wat water verdund en met de zachte kant van een schuursponsje aangebracht op het hout. Door een dunne laag aan te brengen dekt de verf niet, maar maakt ie het hout wel een stuk donkerder.


Tekst schilderen

Ik heb vooraf 4 verschillende teksten gemaakt en uitgeprint. Dit kun je zelf ook makkelijk doen in Word, het is wel een beetje spelen met de grootte. Wil je de exacte teksten die ik heb gebruikt?

Klik dan hier om de PDF te downloaden.

Ga met een wit potlood of krijtje aan de achterkant over je papier op de plaats waar de letters zitten. Leg daarna het papier op de plek waar de tekst moet komen en zet met twee plakbandjes vast.

Trek met een pen of ander hard, puntig object de tekst over. Duw hard zodat het potlood aan de achterkant een afdruk achterlaat op het hout.

Hierna kun je de tekst inkleuren met verf of verfstiften. Ik heb eerst de lijnen overgetrokken met een verfstift en deze daarna met een dun penceeltje ingekleurd.


Alles bevestigen

Alles klaar? De verf goed droog? Leg dan nu de houten wegwijzers op de paal zodat je kunt bepalen waar ze moeten komen. Ben je tevreden? Dan kun je de planken bevestigen met twee spijkers in elke plank.

Wegwijzers plaatsen

Dat was het! Nu kun je de Halloween wegwijzer zetten waar jij wilt. Ik heb ‘m in de voortuin geplaatst, maar ook binnen in een hoek of bij de voordeur in een pot staat ie natuurlijk super leuk!


Halloween Wegwijzer DIY

Heb jij deze Halloween Wegwijzer of warning signs gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

1 Comment

  1. […] mij vorig jaar al volgde herkent de wegwijzer misschien wel. Dit was namelijk vorig jaar Halloween wegwijzer! Maar dit jaar wilde ik er wat gezelligers van maken. Daarom verwijzen de bordjes nu naar Apples, […]

Geef een reactie

Halloween Wegwijzer
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
%d