Halloween voordeur krans - DIY - Spinnen - Decoratie - Oktoberdots

Halloween voordeur krans

Tijd voor een nieuwe DIY! Dit keer laat ik jullie zien hoe je een Halloween voordeur krans maakt. De basis is ideaal om je eigen creatieviteit op los te laten en hij kan prima tegen de regen. Niet onhandig wanneer je in Nederland woont.


Eerder deelde ik al mijn Halloween krans met pompoms, maar die is echt voor binnen. Daarom dacht ik dat het leuk was om ook een krans te delen die je buiten aan de voordeur of in de tuin kunt hangen.

Je kunt er allerlei toffe variaties op maken, afhankelijk van de Halloween spulletjes die je kunt vinden. Of matchend bij de rest van je Halloween decoratie.


Dit heb je nodig voor een Halloween voordeur krans:

  • Een krans naar keuze
  • Acrylgaren in zwart en wit
  • Kleine Halloween decoratie
  • Een lijmpistool

De basis

Zoals je ziet heb je helemaal niet veel nodig om deze Halloween krans voor je voordeur te maken!

Je begint met een krans. Ik gebruik een krans van stro omdat dat de enige was waar ik snel aan kon komen. Maar mocht je een krans van piepschuim kunnen vinden dan is dat helemaal perfect. Deze geeft namelijk nog al veel troep.

Teken de stukken af op je krans zodat je weet tot waar welke kleur garen komt. Mijn krans bestaat uit 8 (min of meer) gelijke delen. Maar je kunt er ook voor kiezen om de verdeling anders te maken of met meer kleuren te werken.

Omwikkel de krans volledig met acrylgaren in de verdeling van jouw keuze. Ik werkte steeds met 4 draden tegelijk. Het gaat lekker snel en op deze manier kun je de draden makkelijk aan elkaar maken zonder te knopen. Zoals je op het voorbeeld hieronder ziet.

Wanneer je krans volledig bedekt is kun je een lus knopen met het laatste stukje garen.


Halloween decoratie

Nu is je basis klaar en kun je de krans versieren als je zelf wilt! Als je deco maar tegen water kan. Ik wilde eerst een grote strik bovenop maken, zoals je op de eerste foto ziet. Maar tijdens het proces bedacht ik me ineens dat een spinnenweb in het midden veel leuker was. Hieronder zie je precies hoe ik het spinnenweb geknoopt heb.


Spinnen & deco

Als laatste heb ik er deze super leuke spinnetjes op geplakt met het lijmpistool. Ik haalde ze bij de Zeeman en ze zijn er in meerdere kleuren. Maar je kunt er echt van alleen en nog wat opplakken!

Wil je deze spinnetjes zelf maken?

Gebruik dan (gestreept) Chenilledraad/pijpragertjes, kleine (glitter) pompoms die je koopt of zelf kunt maken en wiebeloogjes, rode glittersteentjes of kraaltjes om de ogen de spinnen te maken.

Natuurlijk wordt deze krans nat buiten, maar omdat acrylgaren van kunststof zijn kan dat prima. Ook de spinnetjes zijn van plastic en kunnen op deze Halloween voordeur krans prima tegen een bui.


Heb je een Halloween Krans gemaakt naar aanleiding van deze blogpost? Stuur me dan alsjeblieft het resultaat! Je kunt een mailtje sturen naar babet@oktoberdots.com of tag me op Instagram: @Oktoberdots

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Halloween voordeur krans
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.