Halloween takken met eikeltjes - Oktoberdots

Halloween takken met eikeltjes

Kun je geloven dat het morgen al weer oktober is?! Waar ik in september altijd veel echt herfst dingen deel, ga ik in oktober ook veel spooky dingen delen. Deze super toffe Halloween takken met eikeltjes erin is daar één van.


Decoreren met kale takken is een super betaalbare, snelle manier om wat Halloween vibes in je huis te halen. Steek een paar takken die je ergens opgeraapt hebt in een vaas of pot en het voelt meteen griezelig. Extra griezelig maak je het door er spinnenwebben en spinnen in te hangen. Dat is wat ik vorig jaar heb gedaan. Maar dit jaar wilde ik het ietsje stijlvoller aanpakken.


Halloween takken met eikeltjes DIY

Oktoberdots Halloween takken met eikeltjes glitter

Wat heb je nodig?

  • Een vaas
  • Kale takken met voldoende zijtakjes
  • 30 houten eikeltjes
  • Verf en/of glitter
  • Een heel klein boortje
  • Zwart garen

1. Heel eerlijk zou ik niet weten waar je losse, kale takken zou kunnen kopen. Maar het is meteen een mooi excuus om even naar buiten te gaan, het bos of park in. Neem een snoeischaartje mee als je gaat! Dan hoef je geen halve bomen mee naar huis te slepen.

2. De eikeltjes die je op deze foto ziet zijn niet meer verkrijgbaar, ik had ze ook al 2 jaar in de kast liggen. Maar ik heb wel houten eikeltjes gevonden voor ongeveer dezelfde prijs die er heel erg op lijken.

3. Verf je eikeltjes in de gewenste kleur. Ik heb de helft van de “dopjes” gelakt voor een net iets donkerdere tint. En de onderkant van de eikeltjes heb ik geschilderd in verschillende tinten zwart en grijs en de helft met een laagje transparante glitterverf.

4. Daarna boor je met een super dun boortje van 1,5 mm (klik hier om die te shoppen) gaatjes door de bovenkant van het dopje.

5. Als laatste rijg je dun zwart garen door de eikeltjes. Ik heb dat eerst geprobeerd met transparant visdraad maar ik vond dat zwart garen veel minder opviel doordat het niet glanst en dunner is. En aangezien de eikeltjes heel licht zijn houden ze het makkelijk.

6. Hang je Halloween takken vol met de eikeltjes. Verdeel ze netjes over de zijtakjes en je bent klaar!OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Heb je zelf Halloween takken met eikeltjes gemaakt naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Halloween takken met eikeltjes
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.