Halloween t-shirt maken - Textielverf - Bedrukken - Oktoberdots

Halloween t-shirt maken

Er zijn veel verschillende manieren om je eigen t-shirt prints te maken. Het is iets dat ik zelf regelmatig doe. En gezien de hoeveelheid vragen die ik van jullie krijg over Halloween kleding, denk ik dat jullie het ook leuk gaan vinden om te zien hoe je dat doet. Zelf een Halloween t-shirt maken is namelijk helemaal niet moeilijk!


Hierboven kun je twee van mijn eigen gemaakte Halloween t-shirts zien. Het is echt heel makkelijk om op deze manier je eigen shirts of sweatshirts te bedrukken.


Dit heb je nodig voor het maken van je eigen Halloween t-shirt:

  • T-shirt of sweatshirt bij voorkeur van katoen
  • Textiel verf (ik vind die van Palett heel fijn werken)
  • Kwast of sponsje
  • Een strijkijzer
  • Eventueel textielstiften
  • Optioneel: printer, plakband en mesje voor printable

Textielverf kopen

Even over de textielverf. Je kunt allerlei soorten verf gebruiken natuurlijk, maar ik heb zelf goede ervaringen met Palett textielverf. Het werkt makkelijk, is niet te dun dus het loopt niet uit, het dekt goed en het blijft ook echt mooi na regelmatig wassen.

Textiel stiften zijn fijn om kleine details mee te maken zoals letters of gezichtjes. Maar over het algemeen werk ik veel liever met verf. Ik heb nog geen merk textielstiften gevonden waar ik echt heel blij mee ben, dus geen aanraders op dit gebied.


Met een printable of uit de losse pols

Je kunt voor de bedrukking van je shirts werken met een printable zoals ik heb gedaan. Maar zeker simpelere vormen kun je ook prima uit de losse pols tekenen. Maak bijvoorbeeld eerst een tekening met (wit) potlood op je shirt en schilder dit daarna netjes in.

Hieronder vind je 2 printables, een die ik zelf gebruikt heb + eentje die ik nog wil gaan gebruiken.

Spookje BOO! Printable
Jack-o-Lantern printable


Je eigen Halloween t-shirt maken

Print je printable uit en snijd de binnenkant netjes uit. De buitenrand is wat je straks nodig hebt dus ben voorzichtig. Ik zal proberen uit te leggen wat ik heb gedaan om dit stencil te maken.

Zoals je ziet heb ik het spookje uitgesneden en uit het spookje de ogen en mond gesneden. Ik heb op mijn snijmat een plakbandje geplakt en met nog een laag plakband de vormpjes op het onderste plakbandje geplakt. Deze snijd ik nu nogmaals uit zodat ik de vormpjes uit het onderste plakbandje straks op de juiste plek op mijn shirt kan plakken. Op die manier weet ik zeker dat de oogjes en mond op de goede plek blijven zitten.

Ik heb het stencil stevig op mijn t-shirt geplakt. Vervolgens heb ik het spookje daar op gelegd zodat ik de plakbandjes voor het gezicht op de juiste plek kan plakken. Nu is je stencil klaar om ingekleurd te worden.

Werk van de buitenrand van het stencil naar binnen, zo smeer je geen verf onder de randjes.

Doe vervolgens hetzelfde voor de letters. Snijd ze uit, maak plakkertjes voor de binnenste vormpjes. Bevestig ze op je shirt en verf van buiten naar binnen. Ik heb zowel het spookje als de letters uiteindelijk twee keer geverfd. Dat maakt het wit nog mooier dekkend.

Wanneer je blij bent met je verf kun je de stencils en plakkers verwijderen. Het beste doe je dit wanneer de verf al even heeft kunnen drogen. Je kunt je Halloween t-shirt namelijk toch pas afmaken als ie helemaal droog is.

Is alles droog? Top! Dan kun je nu de verf gaan fixeren met je strijkijzer. Voor Palett textielverf wordt aangeraden om je print 5 minuten op standje “katoen” te strijken. Dit kan per verfsoort verschillen, dus lees goed de gebruiksaanwijzing.


En dat was het al! Zoals je ziet is je eigen Halloween t-shirt maken helemaal niet moeilijk en het is ontzettend leuk om te doen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om je shirt of trui te decoreren. Mochten jullie het leuk vinden dan leg ik graag nog meer manieren uit. Laat een berichtje achter onder deze post of op Instagram: @Oktoberdots!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Halloween t-shirt maken
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.