Halloween krans van pompoms - Herfst - Oktoberdots

Halloween krans van pompoms

Wie mij al een tijdje volgt weet dat ik graag pompoms maak. Eerder dit jaar postte ik al meerdere DIYs met pompoms en nu is het tijd voor de volgende, in Halloween stijl. Een Halloween krans van pompoms!


Bijna iedereen heeft ze vroeger op school wel eens gemaakt: pompoms. Pluizige bolletjes die je maakt door een bolletje wol eindeloos om kartonnen cirkels heen te draaien. En natuurlijk gaan die kartonnetjes na elke pompom kapot.

Gelukkig kan dat tegenwoordig een stuk makkelijker! Je hebt namelijk onwijs fijne pompom makers van kunststof die je keer op keer kunt gebruiken. Ik blogde er al eerder over, inclusief uitlegvideo:

Klik hier voor mijn pompom makers video!

Heb je geen uitleg nodig en wil je gewoon meteen deze ideale pompom makers aanschaffen zodat je super makkelijk pompoms kunt maken in 4 verschillende formaten?

Klik dan hier om de pompom makers te shoppen die ik ook gebruik


Dit heb je nodig om een Halloween krans van pompoms te maken

  • Metalen ring (de mijne is 25cm doorsnee, klik hier)
  • Pompom maker (klik hier) of doe het op de ouderwetse manier
  • Wol in Halloween kleuren (ik ging voor oranje, zwart en wit)
  • Eventueel: nep-spinnetjes of andere versiering

Pompoms maken

Begin met het maken van je pompoms. Voor de ring van 25 cm doorsnee heb ik de volgende hoeveelheden gebruikt:

  • 6 grote pompoms (3 van elke kleur) van de grootste pompom maker
  • 18 medium pompoms (6 van elke kleur) van de één na grootste pompom maker
  • 12 kleine pompoms (4 van elke kleur) van de kleinste pompom maker

Het is belangrijk dat je de touwtjes waarmee je de pompoms vastknoopt niet afknipt! Deze gebruik je straks om de pompoms aan de metalen ring te bevestigen.


Pompoms verdelen & bevestigen

Knoop de 6 grootste pompoms om en om aan de ijzeren ring vast. Waar precies maakt niet zo veel uit want je kunt nog makkelijk schuiven.

Verdeel nu de rest van de pompoms over de ijzeren ring. Leg ze er los naast en op zodat je een goede verdeling krijgt.

Wanneer je tevreden bent kun je ze pompoms vast gaan knopen. Bevestig ze goed met een dubbele knoop.

Doordat ze niet vast op hun plek zitten kun je makkelijk nog wat schuiven en er hier of daar een pompom tussen bevestigen als je niet helemaal tevreden bent.

Wanneer alle pompoms aan de ring zijn vastgemaakt kun je de overgebleven touwtjes af knippen. En er de versieringen op lijmen. Nep-spinnetjes, wiebeloogjes of andere Halloween thema versieringen maken je Halloween krans van pompoms helemaal af!


Zelf een pompom-krans gemaakt?

Halloween krans van pompoms

Heb je naar aanleiding van deze blogpost zelf ook een krans met pompoms gemaakt? Dan ben ik natuurlijk super benieuwd naar het resultaat! Tag me in je foto’s op Instagram @Oktoberdots of stuur me een mailtje met foto’s.


Deze blogpost bevat affiliate links, klik hier om te lezen wat dat inhoudt.

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Halloween krans van pompoms
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.