• No Products in the Cart

Halloween kerstboompjes

Oktoberdots halloween kerstboompjes maken

Weer zo’n leuk product dat ik overal op Instagram tegen kom maar nergens in Nederland kan vinden. Daarom ben ik zelf aan de slag gegaan met het maken van Halloween kerstboompjes. Je kent ze wel, die borstel-boompjes die je in alle maten en kleuren kunt vinden. Maar dan in Halloween thema!


Deze Halloween kerstboompjes zijn onwijs leuk als decoratie van bijvoorbeeld je schouw of een lege plank in je boekenkast. Maar ze zijn natuurlijk ook perfect voor je Halloween dorpje. Net als een Kerst dorpje, maar dan voor Halloween. En het maken van deze boompjes is zo gedaan!


Borstel Kerstboompjes

De boompjes die ik in deze DIY gebruikt heb zijn van kerstversiering.nl, ideaal omdat ze al wit zijn. Maar je kunt natuurlijk ook een andere kerstboom gebruiken. Hieronder link ik alle boompjes die je op de foto’s ziet, want ze zijn niet makkelijk te vinden op de website.


Spuitlakken

De spuitlak die ik heb gebruikt kocht ik bij Hornbach. Beiden zijn van het merk Maston wat ik super fijn vind werken omdat het bijna niet drupt en erg snel droogt. Er was geen keuze in verschillende tinten geel en oranje, dus dat scheelt weer zoeken.


Oktoberdots halloween kerstboompjes maken

Halloween kerstboompjes

Materials

 • Borstel kerstboompjes
 • Gele en oranje spuitverf
 • Een kartonnen doos
 • Een paar grote vellen papier
 • Optioneel: schilderstape

Instructions

 1. Om te zorgen dat je de Halloween kerstboompjes netjes kunt spuiten heb je een paar grote vellen papier of dun karton nodig.
 2. Knip een lijn naar het midden en maak daar een rond gat, zoals hieronder te zien. Het hoeft niet super netjes te zijn, maar maak het gat niet te groot.


 3. Verdeel elk borstelboompje in 3 delen door de vellen er omheen te schuiven.


  Oktoberdots halloween kerstboompjes verdelen 2

  Op deze manier kun je elk stuk van het boompje spuiten zonder dat er verf komt op de verkeerde delen.
 4. Plak het voetje van de boom af als je deze niet mee wilt spuiten.
 5. Plaats het boompje met scheidings-vellen en al in een kartonnen doos. Spuit het onderste deel geel en het midden oranje. Draai de boom nu om en spuit de andere kant. Zorg dat alles goed bedekt is.


 6. Haal nu de vellen van de boom af zodat deze tijdens het drogen niet aan de boom blijven plakken.
 7. Optioneel kun je met een satéprikker de "naalden" van de boompjes nog een beetje netjes maken voordat de verf droog is.
 8. Laat je boompje nu drogen en je bent klaar!

En zo maak je dus je eigen Candy Corn Halloween kerstboompjes! Zoals je op de foto’s in deze blogpost kunt zien heb ik een grote en kleine kerstboom gemaakt in Candy Corn kleuren. En één kleintje met een kleurverloop van donker naar licht. Dit vond ik wel leuk voor de afwisselen.

De Halloween boompjes die je zelf gespoten hebt zijn ontzettend leuk in combinatie met de zwarte borstelboompjes die ik hierboven ook heb gelinkt.


De laatste tijd zie ik één bepaald zinnetje vaak voorbij komen op Instagram wanneer iemand mijn DIY of recept heeft geprobeerd. Oktoberdots made me do it. Dus mocht je deze DIY voor Candy Corn Halloween kerstboompjes proberen en het resultaat delen, tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots) en gebruik: #oktoberdotsmademedoit

11 september 2021
13 september 2021

RELATED POSTS

Geef een reactie

X
Skip to Instructions