Halloween High Tea - Oktoberdots

Halloween High Tea

Geen zin in dikke feesten, enge spookhuizen of drukke pretparken met Halloween? Organiseer dan eens een Halloween high tea! De hapjes in deze blogpost zijn allemaal makkelijk te maken, dus je staat geen hele dag in de keuken. Het is een mix van hartige en zoete snacks, dus voor iedereen wat wils!


Hieronder laat ik je de hele high tea per snack zien en vertel ik je hoe ze te maken zijn. Het zijn makkelijke receptjes waar je niet veel voor nodig hebt. Helemaal onderaan de blogpost vind je nog wat tips voor leuke aankleding van je Halloween high tea. Zo wordt het zeker weten een feestje!


Spin cakejes

Deze spin cakejes zijn echt super makkelijk te maken. Je neemt cakejes, vruchten gebakjes of grote koeken die jij lekker vindt uit de supermarkt. En plaatst er chocolade spinnen op. De spinnetjes heb ik zelf gemaakt van pure chocolade met deze mal voor spinnen.

Beenloze spinnen

Beenloze spinnen maak je makkelijk door suiker oogjes op chocolade soesjes te plakken. Zoals je kunt zien zijn mijn oogjes een beetje uitgelopen, als je de tijd hebt kun je de soesjes dus beter eerst laten ontdooien voor je de oogjes er met een druppeltje gesmolten chocolade op plakt.


Afgehakte Schotse ladyfingers

De afgehakte Schotse ladyfingers heb ik gemaakt door Schotse shortbread koekjes in gesmolten witte chocolade met rode kleurstof te dippen en er daarna een amandel op te leggen. Dit werkt met elk langwerpig koekje, dus kies vooral iets dat jij lekker vindt!

Grafkist brie

Het maken van een grafkist brie is ook al ontzettend makkelijk. Snijd de punt van de onderkant en twee schuine stukken aan de brede bovenkant om de vorm te krijgen. Daarna heb ik met een scherp mesjes een kruisvorm uit de bovenkant gesneden en deze gevuld met wat rode jam voor een extra creepy effect.


Spinnen-eieren & spooky theesandwiches

De spooky sandwiches zijn gemaakt van witbrood met een laagje kruiden roomkaas en wat plakjes komkommer. Uitgestoken met mijn favoriete spook koekjesuitsteker. De oogjes heb ik uitgestoken met een dik metalen rietje.

De spinnen-eieren zijn dikke plakken komkommer die ik in het midden heb uitgehold. Gevuld met walnoten roomkaas en daar bovenop een spinnetje van zwarte olijven.

Roomkaas pompoentjes met cheddar & bosui

Het moeilijkste gerechtje van deze Halloween high tea zijn de roomkaas pompoentjes. Ik zou dan ook adviseren om hier mee te beginnen aangezien ze het mooist worden als ze even de tijd hebben om op te stijven. Voor deze 2 pompoentjes heb ik 1/4 (een kwart) van mijn originele recept voor roomkaas pompoentjes gebruikt. En in plaats van een steeltje van paprika heb ik steeltjes van de groene stukken van een bosuitje gemaakt.


Halloween High tea aankleding

Natuurlijk is je high tea niet compleet zonder griezelige aankleding! Uiteraard passen alle soorten en maten pompoenen hier perfect bij. Hieronder laat je ik je nog wat meer geweldige aankleding zien.
Met al deze tips voor simpele gerechtjes én toffe aankleding kan jouw Halloween niet meer stuk! Wat zijn jouw Halloween plannen? Ga je voor een feestje of hou je het rustiger thuis? Of natuurlijk allebei, want Halloween kun je wat mij betreft heel oktober vieren!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Halloween High Tea
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.