Halloween-boom lampje - Kerstboom - Candy Corn - Oktoberdots

Recepten zijn op dit moment nog niet (goed) zichtbaar op de nieuwe website.
Ik werk er hard aan om ze er weer op te krijgen, bedankt voor je geduld!

Halloween-boom lampje

Soms kom je van die super toffe Halloween dingen tegen op internet die je gewoon MOET hebben. Het grote nadeel? Vaak zijn ze alleen verkrijgbaar in de USA. Dit jaar was dat een lichtgevend Candy Corn boompje. Ik kreeg het maar niet uit m’n hoofd. Dus besloot ik zelf een variatie te maken, mijn eigen Candy Corn Halloween-boom lampje!


Ceramic Candycorn Tree

Voor wie niet weet waar ik het over heb als ik het over Candy Corn boompjes heb. Dit zijn de super toffe lichtgevende, stenen boompjes die je veel voorbij ziet komen op Instagram:


Het idee is natuurlijk niet zo moeilijk. Een kerstboom lampje kopen, verven en je bent klaar. Maar het juiste boompje vinden bleek nog niet zo makkelijk. Veel stenen kerstboompjes zijn namelijk gelakt, hierdoor zijn ze super lastig om te schilderen. Gelukkig vond ik uiteindelijk een perfect boompje. Onbewerkt porselien, spierwit en met sterren waar het licht doorheen schijnt. Helemaal perfect.


Klik hier om naar het boompje te gaan dat ik gebruik in deze DIY

Het zwarte boompje dat je op de foto’s ziet komt van dezelfde winkel en is gemaakt van glas met een zwart laagje. Klik hier om het zwarte kerstboompje te shoppen.

Halloween-boom lampje

  • Kwasten
  • Keramiek kerstboompje
  • Oranje & gele verf
  1. Heb je een boompje dat vernisd is? Dan moet je deze eerst even opschuren.
    Maak je kerstboompje vervolgens goed stof- en vetvrij.
  2. Meng je verf tot de kleur die jij wilt. Ik heb in het voorbeeld Burnt Sienna gebruikt en een gewone standaard geel waar ik wat Burnt Sienna aan heb toegevoegd.
  3. Verf het boompje in zo net mogelijke banen. Alle strepen die je trekt zijn namelijk later te zien wanneer het lampje aan gaat.
  4. Laat de verf goed drogen en breng eventueel een 2e en 3e laag aan tot je tevreden bent.
DIYS

Verlichting aan of uit

Zoals je ziet kun je de verfstrepen van het lampje zien wanneer deze aan staat. Zelf vind ik dat niet zo erg, het geeft een beetje een vintage look. En wanneer je de lichtjes uit hebt zie je er bijna niets van.

Wanneer je hier niet van houdt kun je proberen je boompje te spuiten. Plak het dan wel extra goed af en zorg dat je geen druppels krijgt, die zorgen voor hetzelfde effect. Ik heb dit zelf niet geprobeerd dus ik kan niet garanderen dat het lukt. En let ook goed op dat je geen verf op het LED-lampje binnen in krijgt.


Halloween-boom lampje schilderen DIY

De laatste tijd zie ik één bepaald zinnetje vaak voorbij komen op Instagram wanneer iemand mijn DIY of recept heeft geprobeerd. Oktoberdots made me do it. Dus mocht je deze DIY voor een Halloween-boom lampje proberen en het resultaat delen, tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots) en gebruik: #oktoberdotsmademedoit

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Halloween-boom lampje
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.