Halloween biertjes - Griezelig goede Bierproeverij - Oktoberdots

Halloween biertjes

Halloween is leuk. Bier is leuk. Halloween biertjes zijn nog veel leuker! Een bierproeverij is een super toffe avondvulling wanneer je niet weet wat je met Halloween moet doen dit jaar. Er zijn onwijs veel leuke biersoorten die perfect aansluiten bij een griezelige avond.


Nu ook Halloween er dit jaar wat anders uit ziet dan andere jaren kan ik me voorstellen dat je het lastig vindt om iets leuks te verzinnen. Daarom is deze Halloween bierproeverij extra leuk. Maak er wat creepy hapjes bij, zet een enge film op en je avond is compleet.


Dit heb je nodig voor een Halloween bierproeverij voor 2 personen

 • Halloween biertjes om te delen
 • 2 proefglaasjes van 15ml
 • Optioneel: snacks & een enge film

Natuurlijk kun je net zo veel biertjes halen als je zelf wilt! Wij zijn voor 9 verschillende Halloween biersoorten gegaan en deze flesjes hebben we samen gedeeld. Aan het eind van de avond heb je dan dus 4,5 hele biertjes gedronken. Maar dat is een persoonlijke voorkeur, je kunt er zo veel of weinig halen als je zelf graag drinkt.

De meeste van deze biertjes heb ik gekocht bij Het Bierhuis in Breda. Mijn lievelings winkel als het om fantastische bieren gaat!


Lichte biertjes eerst

Begin met de lichte biertjes. Een IPA, Saison of andere Ale is een goed begin. Hieronder zie je de Halloween biertjes waar wij de avond mee startten. Alle 3 deze bieren zijn fris van smaak en niet te zwaar qua alcohol percentage.

 • Deetz Golden Ale – 4,8% – Brouwerij Bevog
 • Kaper East Coast IPA – 6,4% – Brouwerij Hoop
 • Saison in the Abyss – 7,0% – Brouwerij Bliksem

Dan de rode biertjes

Als afwisseling een paar rode biertjes. Wat fruitigs en zoet, lekker voor tussendoor.

 • Satan Red – 8,0% – Brouwerij De Block
 • Tête De Mort Triple Red – 8,2% – Brouwerij Du Bocq

En als laatst de donkere bieren

Als afsluiter drinken we de zware, donkere bieren. Porters en Stouts vinden we allebei heerlijk, maar niet om mee te beginnen.

 • Howling Wolf Imperial Porter – 8,0% – Two Chefs Brewing
 • Hel & Verdoemenis Stout – 10,0% – Brouwerij De Molen
 • Grom Russian Imperial Stout – 12,5% – Brouwerij Bliksem

Film tips voor een Halloween bierproeverij

En natuurlijk hoort daar ook een goede film of serie bij! Hieronder vind je mijn 3 favoriete series/films van het afgelopen jaar. Deze zou ik zeker aanraden voor bij een Halloween bierproeverij.

Black Mirror (serie)
Hellfest
Hubie Halloween

En als je nog meer Halloween kijk-inspiratie wilt, lees dan mijn blogpost over de leukste Herfst & Halloween films en series!


Snacks voor bij de Halloween biertjes

Aangezien bier natuurlijk veel lekkerder smaakt met wat snacks erbij heb ik ook nog wat tips voor leuke en smakelijke Halloween snacks voor bij het bier.


Ik ga geen uitgebreide mening geven over deze bieren. Dat blijft een kwestie van smaak en ik ben nou eenmaal geen expert. Wel vond ik alle biertjes in deze blogpost lekker genoeg om nog een keer te willen drinken, dus dat zegt al wel wat. Alhoewel ik niet zo moeilijk ben qua bier en veel weet te waarderen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer bieren die aansluiten bij het Halloween thema, maar ik vond dit een leuke combinatie van verschillende smaken van diverse brouwerijen. Mocht je echt eens uitgebreid willen shoppen denk dan vooral aan mijn favo bierwinkel: Het Bierhuis. Ze hebben ook een webshop, handig voor wie niet in de buurt woont.

Wat is jouw ultieme Halloween bier?

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Halloween biertjes
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.