Halloween Beeldje DIY - Oktoberdots

Halloween Beeldje DIY

Het is bijna Halfway to Halloween! Nog maar een half jaar tot het leukste griezeligfeestje in het beste seizoen van het jaar. Want over precies een half jaar (en een week) is het Halloween. Daarom doen we gewoon even of het oktober is en vind je een week lang elke dag een herfstige Halloween blogpost op mijn blog! Om te beginnen een super toffe Halloween beeldje DIY die makkelijker is dan je zou denken.


Het basis beeldje

Dat het lastig is om in Nederland leuke, stijlvolle Halloween decoratie te vinden hoef ik jullie natuurlijk niet meer te vertellen. Daarom ben ik groot voorstander van gewoon ZELF maken wat ik leuk vind in mijn interieur.

Bij TKmaxx vond ik een konijnenbeeldje met een gebroken oor. Geen idee waarom, maar ik nam ‘m mee voor €2 met het idee dat ik er vast wel iets mee kon.Al snel besloot ik zijn oortje aan te maken, makkelijk met zelfdrogende klei was dat binnen een paar minuten gedaan. De juiste vorm maken, laten drogen en de dag daarna even de randjes bijwerken met een vijltje.


Oktoberdots Halloween Beeldje DIY konijn oor klei

Maar daarna wist ik niet zo goed wat ik er verder mee wilde. Tot ik aan Halfway to Halloween dacht! Het beeldje zwart verven was de eerste stap. En om het extra Halloweenachtig te maken verfde ik de ogen wit. Ik plakte takjes op z’n hoofd om van het konijntje een Jackalope te maken, maar toch mistte er nog wat Halloween sfeer.


Halloween patroon printable

Ik besloot het beeldje een kraag en hoedje te geven in stijl van een clown of mime. Hieronder kun je de printable downloaden met de patroontjes die ik ook gebruikt heb.

Halloween pattern printable by Oktoberdots

De kraag heb ik gemaakt door een reepje papier zigzag te vouwen en daarna meerdere strookjes aan elkaar te plakken. Als je een beeldje hebt waar je met een touwtje om het hoofd heen kan zou ik je adviseren om het op die manier vast te maken, dan kun je nog eens wisselen! Helaas ging dat bij mijn beeldje niet dus ik heb de kraag vast moeten plakken.

Een hoedje erbij in matchende kleuren en het Jackalope Halloween beeldje DIY is klaar!


Jackalope Halloween beeldje DIY


Ik heb meteen helemaal zin om er nog veel meer te maken! Welk dier lijkt jou tof om om te toveren tot Halloween beeldje?

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Halloween Beeldje DIY
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.