Halloween aftelkalender maken - Houten kalender - blokken - Oktoberdots

Halloween aftelkalender

Een Halloween aftelkalender maken is heel makkelijk. Tenminste, met de juiste basis. Jullie zijn natuurlijk van mij gewend dat ik heel veel helemaal zelf maak, maar voor deze DIY heb ik de basis gewoon gekocht. Een houten kalender met blokken die ik heb omgetoverd tot Halloween aftelkalender (en meer!).


Zoals veel van mijn knutselspullen kwam ik ook deze aftelkalender tegen in de kringloopwinkel. En alhoewel ik het vermoeden heb dat de blokken met nummers er origineel niet bij zaten, kon ik hem natuurlijk niet laten staan. Gelukkig hoeven jullie geen kringloopwinkels af te struinen, want ik vond een vrijwel identiek exemplaar op Amazon!


Deze aftelkalender is de perfecte basis voor een houten aftelkalender, maar je kunt natuurlijk elke houten kalender pakken die je kunt vinden

Klik hier om deze Beukenhouten kalender te shoppen >


Halloween aftelkalender verven

Je kunt je kalender elke kleur verven die je wilt. Ik heb ervoor gekozen om de standaard en blokken met cijfers te lakken met een lak in de kleur “natuurbruin”. En de balkjes waar nu nog de maanden op staan heb ik geverfd in 3 verschillende kleuren. Roest oranje om af te tellen naar Halloween & herfst. Bordeauxrood om af te tellen naar Kerst. En olijfgroen om af te tellen naar vakanties.

Ik was erg lui dus ik heb de blokjes niet geschuurd. Met 3 lagen verf zag je niks meer van de maanden die op de balkjes stonden! Maar dat heeft deels te maken met de kwaliteit van je verf en de gekozen kleuren. Wil je zeker weten dat je de maanden niet meer kunt lezen? Dan zou ik adviseren deze er af te schuren voor je gaat verven.

Oktoberdots halloween aftelkalender kerst

Je hebt 12 kanten op deze blokken dus je kunt straks aftellen naar 12 gelegenheden! Ik had zo veel inspiratie nog niet haha. Vandaar dat ik de blokken al wel geverfd heb, maar nog niet op elke kant een speciale dag heb geschreven.

De tekst op de houder en balkjes heb ik geschreven in wit, dit kwam het mooiste uit op de gekozen kleuren. Witte tekst maak ik altijd met mijn witte hervulbare acrylstift van Molotow One4all. Deze schrijft super fijn en dekt ook perfect.

En moeilijker dan dat is het niet!


Oktoberdots halloween aftelkalender maken DIY

Deze blogpost bevat affiliate links, klik hier om te lezen wat dat inhoudt.


OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Heb je naar aanleiding van deze blogpost ook een Halloween aftelkalender gemaakt en deel je het resultaat op Instagram? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

2 Comments

  1. Booksandsparkles schreef:

    Wat een leuk idee! Dit wil ik ook doen =D

Geef een reactie

Halloween aftelkalender
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.