Groot Herfst Krijtbord - DIY - Zelf schoolbord maken - Oktoberdots

Groot Herfst Krijtbord

Heel eerlijk gezegd had ik niet al te veel verwachtingen toen ik aan deze DIY begon. Maar naast dat het erg leuk was om te doen, ben ik ook super blij met het resultaat! In deze blogpost vind je de complete uitleg hoe je zelf from scratch een groot herfst krijtbord kunt maken.


Groot Herfst Krijtbord Inspiratie

Misschien denk je bij een krijtbord niet meteen aan herfst. Maar toen ik het op Pinterest bij verschillende Amerikaanse bloggers voorbij zag komen vond ik het zo leuk dat ik dacht, dat moet ik ook hebben! Zie wat super mooie voorbeelden van bloggers die hun huis “Farmhouse Fall Style” gestyled hebben.


Bron: www.janelletrinette.com
Bron: threepixielane.blogspot.com

En het leuke van zo’n krijtbord is dat je het natuurlijk niet alleen met de herfst kunt gebruiken. Veeg de tekst weg wanneer je het beu bent en schrijf er iets anders op. Hoe tof is het om er bijvoorbeeld elke week of elke maand een andere quote op te zetten? Ik ben helemaal verkocht!

Wanneer je niet zo handig bent, of niet veel tijd hebt, kun je natuurlijk gewoon een krijtbord kopen. Maar zelf maken is zo veel leuker. Je kunt alles zelf bepalen: de breedte, de hoogte, horizontaal of diagonaal, wat voor randen ie krijgt, welke kleur de randen krijgen. Je kunt het helemaal maken naar jouw smaak en passend bij jouw inrichting.


Groot Herfst Krijtbord

 • Zaag
 • Schuurpapier
 • Lijmklemmen
 • Optioneel: Nietpistool
 • Houten plank (afmeting naar keuze)
 • Latjes voor randen (2x breedte + 2x hoogte)
 • Houtlijm
 • Schoolbordverf
 • Beits of andere lak voor randen
 • Krijtstift
 • Optioneel: Jute touw
 1. Zaag de plank tot het formaat dat jij wilt voor je krijtbord. En schuur de randjes glad zodat je geen splinters hebt.
 2. Verf de plank helemaal zwart met schoolbord verf. Lees de instructies van je verf goed voor je begint, sommige krijtverven hebben een basislaag nodig voor je de krijtverf kunt gebruiken.
 3. Zaag 2 latten zo breed als je krijtbord is. Zaag de uiteindes in een hoek van 45 graden naar binnen als een trapeze vorm.
 4. Zaag vervolgens 2 latten zo hoog als je krijtbord is en zaag ook hier de uiteindes in een hoek van 45 graden.
 5. Wanneer de verf op je krijtbord droog is kun je latten erop lijmen.
 6. Breng de lijm aan op de achterkant van je lat, laat dit 2 minuten drogen, plaats op je krijtbord-plank en zet vast met lijmklemmen.
 7. Laat de lijm 30 minuten drogen voor je de klemmen verwijderd.
 8. Plak de binnenkant van je krijtbord af en verf de latten in een kleur die jij wilt. Ik heb gekozen voor tuinbeits in de kleur Natuurbruin.
 9. Laat de verf compleet drogen.
 10. Bevestig nu eventueel nog een hengsel van jute touw achterop maken zodat je het bord kunt ophangen. Knip een stuk touw af dat past bij jouw bord en niet deze stevig vast op de achterkant met een nietpistool.
 11. Helemaal klaar? Dan kun je nu op je zelfgemaakte krijtbord gaan tekenen! Ik gebruik daarvoor een Edding Krijtstift, ideaal en super goed dekkend.
DIYS

Overigens is het jute hengsel niet alleen handig om je herfst-bord mee op te hangen. Ook als je hem tegen de muur aan laat leunen zoals ik is die erg leuk én handig. Het voorkomt namelijk dat je geverfde bord tegen de muur aan komt en lelijke strepen achter laat. Ideaal dus!


Tekst met krijtstift

De letters heb ik eerst op het krijtbord getekend met een wit potlood, heel zachtjes want je wilt natuurlijk geen blijvende afdrukken maken in je krijtbord. Op die manier kun je ook lijnen tekenen zodat je tekst netjes recht staat.

Ik ben nu al aan het bedenken wat ik er met Halloween en Kerst op ga zetten, maar dat zie je tegen die tijd ongetwijfeld voorbij komen op Instagram!


Oktoberdots groot herfst krijtbord DIY

Heb je zelf een Groot Herfst Krijtbord gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots! Ik vind het ontzettend leuk om te zien!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Groot Herfst Krijtbord
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.