Griezelige chocolade mousse - Oktoberdots

Griezelige chocolade mousse

De perfecte afsluiting van je Halloween diner. Deze griezelige chocolade mousse met Oreo kruimels en Halloween snoepjes. Verrassend makkelijk om te maken en je kunt het mousse-deel al een dag of 2 van te voren maken. Ideaal dus zodat je niet de hele Halloween avond in de keuken staat.


Volgens mij was dit voor mij de eerste keer dat ik zelf chocolade mousse gemaakt heb. Ik dacht dat het een stuk moeilijker was, maar dat viel reuze mee. Eigenlijk is het een kwestie van de chocolade smelten, slagroom opkloppen en dan alles voorzichtig mixen. Zolang je niet te gehaast werkt is het echt niet lastig.


Oktoberdots Griezelige chocolade mousse

Griezelige chocolade mousse

Yield: 5
Bereidingstijd: 20 minutes
Afkoeltijd: 1 hour
Total Time: 1 hour 20 minutes

Ingredients

 • 100 gram melk chocolade
 • 50 gram extra pure chocolade
 • 425 ml verse slagroom
 • 2 eetlepels poedersuiker
 • 1/2 theelepel vanille extract
 • 1 rol Oreo koekjes
 • Muntblaadjes
 • Halloween snoepjes

Instructions

 1. Hak 100 gram melk chocolade en 50 gram extra pure chocolade in kleine stukjes.
 2. Doe de chocolade stukjes in een kom en voeg 125 ml verse slagroom toe.
 3. Smelt dit in de magnetron tot het één geheel wordt. Roer elke 20 seconden goed door tot dat je chocolade mengsel mooi glad is.
 4. Zet opzij en laat afkoelen tot kamer temperatuur (dit duurde bij mij ongeveer 15 minuten).
 5. Klop 300 ml slagroom met 2 eetlepels poedersuiker en 1/2 theelepel vanille extract goed stijf.
 6. Giet de helft van de gesmolten chocolade bij de slagroom en schep dit voorzichtig om. Ga vooral niet kloppen of roeren maar probeer de chocolade erin te "vouwen".
 7. Wanneer de chocolade helemaal gemengd is kun je het tweede deel toevoegen. Meng dit op dezelfde manier.
 8. Schep de mousse in een schaal of glazen naar keuze en plaats in de koelkast.
 9. Haal de creme tussen alle Oreo koekjes uit, deze heb je niet meer nodig.
 10. Verkruimel alle koekjes in een keukenmachine of door ze in een plastic zakje te doen en kapot te maken met bijvoorbeeld de onderkant van een pan.
 11. Verdeel de kruimels over de opgestijfde chocolade mousse.
 12. Verdeel er munt blaadjes overheen die je met het steeltje tussen de Oreo kruimels steekt.
 13. En als laatste leg je er wat Halloween thema snoepjes op. Ik had nog pompoenen liggen, maar ook muizen, wormen of schedels zouden het bijvoorbeeld super goed doen.


Zoals ik hierboven al vertelde kun je dit recept makkelijk 1 of 2 dagen van te voren maken. Maak de chocolade mousse, dek deze goed af en zet in de koelkast. Maak de Oreo kruimels en bewaar deze in een luchtdicht bakje buiten de koelkast. Op het moment van serveren hoef je alleen de kruimels nog maar over de mousse te strooien en te versieren met Halloween snoepjes.

Zoals je kunt zien heb ik pompoenen gebruikt die ik nog had liggen. Helaas kan ik ze dit jaar nergens vinden. Maar je kunt deze griezelige chocolade mousse ook perfect maken met snoepwormen, schedels, witte muizen of eigenlijk elk ander Halloween snoep.

Geen fan van snoep? Maak ze dan gewoon zonder! Voor een extra touch kan je bijvoorbeeld van karton grafstenen maken. Steek deze aan de rand in het glas en versier de rest met wat plukjes munt en eetbare bloemen. Zo heb je toch nog een echte Halloween vibe.


Griezelige chocolade mousse

Oktoberdots Griezelige chocolade mousse maken

Zoals je in het recept kunt zien heb ik de chocolade mousse in kleine glaasjes gedaan. Zo kun je mooi de laagjes zien en heeft iedereen zijn eigen portie. Heb je daar geen zin in? Maak dan gewoon lekker een grote schaal zoals op de foto hierboven. Precies op dezelfde manier, maar dan ben je wat sneller klaar. Erg tof om op tafel te zetten en mensen zelf in de “aarde” te laten wroeten.


Oktoberdots Griezelige chocolade mousse recept

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Griezelige chocolade mousse
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
Skip to Recipe