Grafstenen DIY - Halloween versiering maken - Oktoberdots

Grafstenen DIY

Ben je op zoek naar een niet al te moeilijke Halloween DIY die wel meteen voor een fantastisch effect zorgt? Dan is deze Grafstenen DIY misschien wel precies wat je zoekt. Je hebt er weinig materialen voor nodig en het is makkelijk om te zelf te maken. Maar door er een paar in je huis of tuin te zetten krijg je meteen een echte Halloween vibe!


De grafstenen die je in deze DIY ziet zijn gemaakt van restjes hout die ik nog had. Heb je nou geen hout, dan kun je ze natuurlijk ook prima maken van karton! Ze zijn dan natuurlijk niet weerbestendig en kunnen makkelijk wegwaaien. Zorg dus dat ze je op een droge plek zet en maak ze vast aan bijvoorbeeld een bloempot. Op deze manier kun je nog voordeliger Halloween in huis halen!

Hieronder leg ik je uit wat je nodig hebt en hoe je deze grafstenen super makkelijk zelf maakt.


Grafstenen DIY

 • Zaag & schuurpapier
 • Of een schaar
 • Kwasten in verschillende formaten
 • Optioneel: printer en snijmatje
 • Hout of karton
 • Witte en zwarte verf
 • Potlood
 1. In deze DIY zie je grafstenen van hout, dus voor de uitleg ga ik daar ook van uit. Als je karton gebruikt hoef je natuurlijk niet te zagen en schuren, maar dat snap je vast zelf ook wel ;-).
 2. Verzamel je hout en bedenk wat voor vormen grafstenen je daar het beste uit kunt maken. Het is extra leuk om wat te variëren in hoogte en breedte.
 3. Teken de vorm die je wilt met potlood op plank en zaag deze zo netjes mogelijk uit.
 4. Schuur de randjes om splinters te voorkomen.
 5. Meng je verf tot je de kleur hebt die jij wilt. Ik heb gekozen voor 3 verschillende tinten grijs.
 6. Laat de verflaag goed drogen voor je een volgende laag aanbrengt.
 7. Vervolgens is het tijd voor de tekst op de grafstenen. Ik heb de tekst op m’n computer getypt en uitgeprint. Vervolgens heb ik deze met een mesje netjes uitgesneden en als stencil gebruikt voor de tekst. Door met een kwast met zwarte verf van buiten naar binnen te verven creëer je een soort diepte in de tekst en/of afbeelding.  Als je wilt kun je met een dun kwastje en zwarte verf of zelfs een dunne zwarte stift nog wat breuken op de grafstenen teken. Dit geeft ze nog net wat extras.

 8. Laat ook deze verf weer goed drogen. Optioneel kun je hierna je grafstenen nog vernissen, maar ik doe dat zelf niet.
 9. En je Halloween grafstenen zijn klaar!
DIYS

Geen zin om teksten op je grafstenen te hebben? Afbeeldingen zoals schedels, kruizen en raven doen het natuurlijk ook super goed!

Zet je grafstenen op verschillende plaatsen in de tuin om het effect van een begraafplaats te creëeren. Extra leuk om ze in een bedje verse aarde te zetten. Voor nog meer Halloween vibes kun je spinnenwebben over de grafstenen heen trekken. Dit geeft een nog griezeliger effect en past natuurlijk perfect bij Halloween. Kleed het nog wat verder aan met kale takken of takken met dorre bladeren. En wil je echt all out gaan? Denk dan eens aan diep, donkerrode rozen om bij de “graven” te leggen!


Nog meer grafstenen

Hieronder zie je nog 2 andere grafstenen die ik gemaakt heb. Eentje met wat meer tekst ter ere van Gothic schrijver Edgar Allan Poe en eentje met een schedel erop.

Deze foto’s heb ik afgelopen zondag gemaakt in de tuin van Anki en Casper van Zilverblauw.
Dankjulliewel voor de super leuke middag!


OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Heb je naar aanleiding van deze blogpost ook deze grafstenen DIY gemaakt en deel je het resultaat op Instagram? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Grafstenen DIY
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.