Gouden & zilveren Kerst Pompoenen - Oktoberdots

Gouden & zilveren Kerst Pompoenen

Ben je al helemaal klaar voor kerst, maar je herfst pompoenen nog niet beu? Ik snap je helemaal! En gelukkig hoef je je pompoenen ook niet weg te doen als je begint met decoreren voor kerst. Geef ze een make-over en maak deze gave Gouden & zilveren Kerst pompoenen die perfect passen bij je kerstdecoratie!

Als je een beetje geluk hebt dan blijven je pompoenen maanden lang mooi. Vorig jaar had ik met mijn verjaardag in februari zelfs nog pompoenen staan die ik in oktober gekocht had. Dus het is zonde om deze na de herfst gewoon weg te gooien. Daarom besloot ik ze een make-over te geven zodat ze mooi zouden staan bij mijn kerst aankleding

Gouden & zilveren Kerst pompoenen spuitverf

Dit heb je nodig voor je Gouden & zilveren Kerst pompoenen:

  • Pompoenen
  • Spuitverf of gewone verf in de kleuren die jij wil – ik heb gekozen voor goud en zilver, maar rood en groen zouden ook heel mooi zijn voor kerst
  • Schilderstape
  • Iets om de grond mee af te dekken

Maak je pompoenen grondig schoon met een ontvettend wasmiddel en droog ze daarna tot ze compleet droog zijn. Op een vochtige ondergrond pakt de verf namelijk niet.

Tape de stengels van de pompoenen af met schilderstape als je ze hun natuurlijke kleur wilt laten behouden. Ik heb alleen bij de grote pompoenen de stengels afgeplakt. De kleintjes heb ik compleet geverfd.

Plaats de pompoenen op een groot stuk karton of doek met wat ruimte er tussen. Zo spuit je de grond niet mee maar heb je wel voldoende ruimte om de pompoenen van alle kanten te kunnen verven zonder dat je ze hoeft te verplaatsen.

Als je de pompoenen hebt gespoten of geverfd laat je ze een uurtje drogen. Daarna kun je de delen verven waar je niet bij kon in de eerste ronde zoals de onderkant.

Afhankelijk van de kleur en kwaliteit van de verf kun je een tweede laag verf nodig hebben. Zorg dat de eerste laag compleet gedroogd is voor je verder gaat, anders kan alle verf loslaten.

Wanneer je geschilderde Gouden & zilveren Kerst pompoenen klaar zijn kun je er je huis mee gaan decoreren! Ik heb de grote bij de voordeur gezet als fantastische eye-catchers. De medium pompoenen staan op mijn tuinierstafeltje in de tuin en de kleintjes heb ik met wat dennenappels in en glazen pot gedaan.

Op deze manier kun je veel langer van je pompoenen genieten en ze staan nog eens super feestlijk ook! Welke kleur zou jij ze maken?

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Gouden & zilveren Kerst Pompoenen
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.