• No Products in the Cart

Gouden Herfstblad

Oktoberdots Gouden Herfstblad

Alhoewel de meeste van mijn DIY’s niet al te moeilijk zijn, krijg ik toch regelmatig de vraag voor écht simpele herfst DIY’s. Dit gouden herfstblad is onwijs makkelijk en heel erg stijlvol als decoratie in je huis.


Heel veel stappen heeft deze DIY niet, maar ik wil jullie toch even laten zien hoe je dit nu makkelijk doet. En natuurlijk welke materialen ik heb gebruikt, want dat is altijd handig om te weten.


Herfstblad kiezen & drogen

Allereerst heb je natuurlijk een blad nodig. Het is handig als je een blad zoekt dat goed in je lijstje past. En een blad dat nog niet helemaal uitgedroogd is. Wanneer je een compleet droog blad kiest en de plet dat tussen je fotolijstje kan het namelijk gaan breken en dat is natuurlijk zonde.

Heb je een blaadje gekozen? Top, dan kun je deze nu gaan drogen! Hiervoor kun je een bloemenpers gebruiken zoals ik heb gedaan. Ik heb deze:In heel veel instructies lees je dat je bladeren en bloemen minstens 6 weken moet laten drogen. Maar ik heb mijn blaadje maar 2 dagen in de pers gelaten voor ik hem ben gaan schilderen en dat werkte prima!


Schilderen of spuiten?

Vervolgens kun je je herfstblad gaan schilderen of spuiten. Welke van de 2 opties je kiest maakt eigenlijk niet zo veel uit, het werkt allebei prima.

Ik heb ervoor gekozen om mijn herfstblad te schilderen omdat ik al gouden verf had die mooi bij mijn lijstje past. Om een iets minder “geel” gouden kleur te krijgen heb ik de verf gemengd met een klein beetje koper. Op die manier krijgt je goud een wat warmere kleur.Afhankelijk van de kwaliteit van je (spuit)verf moet je waarschijnlijk wel een paar lagen verf aanbrengen voor je blad mooi egaal goud is. Laat het hierna minstens 24 uur drogen zodat alle lagen echt goed gedroogd zijn.


Gouden Herfstblad inlijsten

Wanneer je gouden herfstblad echt helemaal droog is kun je deze inlijsten. Als achtergrond kun je echt van alles en nog wat gebruiken. Ik heb gekozen voor een simpel zwart, omdat dat mooi bij mijn lijstje uit de kringloopwinkel past.


Oktoberdots Gouden Herfstblad

Maar je kunt ook een felle kleur gebruiken. Of bijvoorbeeld een printje! Hoe tof zou bijvoorbeeld een barok-stijl printje zijn met daarvoor een gouden blad? Of misschien zelfs een print van een herfstbos. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Zo hoef je je blad natuurlijk ook helemaal niet goud te verven. Een super felle (neon) kleur of juist een zacht pastel is ook prachtig. Met deze simpele herfst DIY maak je in een handomdraai toffe decoratie die je helemaal kunt aanpassen aan jouw smaak en interieur.


Oktoberdots Gouden Herfstblad DIY

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Heb je zelf een Gouden Herfstblad gemaakt naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

RELATED POSTS

Geef een reactie

X