Globe Sterren lamp DIY - Maak je eigen universum - Oktoberdots

Globe Sterren lamp

Deze DIY is zo veel makkelijker dan het resultaat doet vermoeden. Het maken van je eigen Globe Sterren lamp kost wat tijd, maar het is helemaal niet moeilijk en ontzettend leuk om te doen. In deze blogpost leg ik je precies uit hoe je ‘m maakt.


Het klinkt misschien ingewikkeld, een lamp maken van een globe. Maar dat is het echt niet, dat beloof ik je. Je hoeft geen kennis van elektriciteit te hebben of speciale tools om deze sterren lamp mee te maken. En het is ook niet duur, eigenlijk heb je geen enkele reden om deze super awesome lamp niet te maken!


Wat heb je nodig voor een Globe Sterren Lamp

  • Een (tweedehands) globe
  • Lichtsnoer met fairylights
  • Boor met verschillende opzetstukjes
  • Optioneel: verf, glitters en/of andere versieringen

Net zoals bij mijn vorige Globe DIY komt ook deze Globe van Marktplaats. Eigenlijk wilde ik hier eerst een maan van maken, maar hij was wat groter dan ik verwacht had. Er stond namelijk dat ie 30 cm groot zou zijn, maar de bal zelf is 30 cm. De complete globe is dus 60 cm.

Voor deze Globe Sterren lamp DIY maakt het eigenlijk niet uit hoe groot je wereldbol is. Let er alleen wel op dat je meer lampjes nodig hebt om een grote bal goed te verlichten. Ik heb deze fairylight lichtsnoer gebruikt. Super handig op afstandbediening.


De Globe lamp basis

Afhankelijk van het materiaal en de kwaliteit van je globe moet je even kijken hoe je het beste te werk kunt gaan.

Mijn globe is van kunststof en de bol kon ik van de standaard afhalen, hierdoor kon ik de print die erop geplakt was er makkelijk aftrekken. Met wat wasbenzine heb ik de laatste lijmrestjes verwijderd en daarna heb ik de bal licht opgeschuurd.

Is jouw globe van papier? Dan moet je wat voorzichtiger zijn. Misschien kun je de wereldbol-print er helemaal niet af halen. In dat geval adviseer ik je om de bal alleen lichtjes op te schuren voor je naar de volgende stap gaat.


Sterren in de lamp maken

De volgende stap is het maken van de “sterren” in je globe lamp. Dit doe je door met een boor in verschillende diktes overal op de bal gaatjes te boren. Je kunt er net zo veel of weinig gaatjes in maken als je zelf mooi vindt.

Begin met de grootste gaten en verdeel deze over het oppervlak. Vervolgens ga je steeds een stapje kleiner met de boortjes, op deze manier krijg je je sterren zo goed mogelijk verdeeld.

Hebben je sterren-gaatjes wat ruwe randjes? Schuur deze dan nog een beetje op zodat je bol weer mooi glad is.


Globe Sterren Lamp schilderen

Vervolgens kun je je Globe Sterren lamp schilderen. Ik heb de basis mat zwart gespoten met deze spuitverf van Hornbach. Deze spuitverf werkt heel fijn en druipt niet. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon met een kwast en verf aan de slag gaan. Of gebruik een sponsje om een super tof Galaxy effect te krijgen.

Wanneer de basis laag helemaal droog is kun je je lamp verder versieren. Ik heb er zwarte en zilveren strass steentjes op geplakt en vervolgens met witte verf grote en kleine sterretjes op geschilderd. Maar je kunt de lamp helemaal zo versieren als jij mooi vindt.


Verlichting toevoegen

Omdat ik de bol van de globe los kon halen heb ik de verlichting via de onderkant erin kunnen duwen voor ik de bol terug op zijn plek schroefde. Zit jouw bol vast aan de voet? Maak dan een zo klein mogelijk gaatje aan de onderkant waar je het niet ziet en duw de snoer met verlichting daardoor.

Zet je lamp aan en kijk of je het genoeg licht vindt. Is jouw bol niet fel genoeg? Dan heb je misschien te weinig lampjes voor de grootte van je globe of zijn je lampjes niet sterk genoeg. Je kunt er nog een extra snoer in doen of de snoer vervangen voor een langere met meer lampjes.


Het resultaat

En dit is het resultaat van de Globe Sterren lamp DIY! Door met de pijltjes op de afbeelding hieronder te schuiven kun je zien hoe ie er overdag uit ziet en hoe ‘s avonds. Natuurlijk worden lichtjes op de muur steeds feller hoe donkerder het in je kamer is, maar dat is erg lastig om een foto van te maken. Dus heb ik een foto overdag en in de schemering gemaakt.


Oktoberdots globe sterren lamp DIY

Heb je ook een Sterren Lamp gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in het resultaat op Instagram @Oktoberdots! Ik vind het altijd onwijs leuk om te zien wat jullie maken!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

1 Comment

  1. Julia schreef:

    Leuk idee zeg!!

Geef een reactie

Globe Sterren lamp
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.