• No Products in the Cart

Gezouten pompoenpitjes

Gezouten pompoenpitjes

Eerder deelde ik al 2 recepten voor geroosterde pompoenpitjes met jullie. Allebei met een flink sterke smaak, namelijk Ranch Dressing en Bacon Flavour. Maar dat is helemaal niet perse nodig. Je kunt ook heel simpele pompoenpitten maken met een beetje peper en zeezout. Deze gezouten pompoenpitjes zijn misschien wel net zo lekker!


Net zoals naturel chips zijn ook deze “naturel” pompoenpitjes erg lekker, en perfect bij drankjes wanneer je wilt dat de snacks geen te overheersende smaak hebben. Maar deze gezouten pompoenpitten zijn niet alleen lekker als snack, je kunt ze ook perfect over je zelfgemaakte pompoensoep strooien voor een extra bite. Maak ze in dat geval niet té zout.


Gezouten pompoenpitjes

Prep Time 10 min Cook Time 30 min Total Time 40 mins Best Season: Fall

Ingrediënten

Gezouten pompoenpitjes maken

  1. Zet de oven aan en verwarm deze voor op 175 °C.

  2. Schep de pompoenpitten met een zeefje uit het water en droog ze goed met een theedoek.

  3. Doe ze in een kommetje met 10 gram olijfolie en ongeveer de 3 gram zout en 1 gram peper (of de verhouding die jij zelf lekker vindt), meng dit goed door zodat alle pitjes bedekt zijn.

  4. Verspreid de pitten nu in een dun laagje op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat er geen pitten op elkaar liggen, deze worden dan niet goed gaar.

  5. Doe de pompoenpitten in de oven voor 25 tot 30 minuten en schep ze elke 10 minuten om. Zo worden ze allemaal even krokant.

  6. Wanneer ze klaar zijn laat je ze een beetje afkoelen, doe er eventueel nog wat extra zout en peper op als je ze te flauw vindt (toevoegen kan altijd nog, eraf halen niet meer) en ze zijn klaar om te eten!


Nog even in de herhaling voor wie nog nooit eerder pompoenpitten geroosterd heeft:

Snijd je pompoen doormidden en schep de binnenkant schoon. Haal zo veel mogelijk van de draderige binnenkant van de pompoen tussen de pitjes uit. Doe de pompoen pitten vervolgens in een bak met koud water. Was ze even goed en laat ze daarna 5 minuten staan. De pitten blijven drijven terwijl (het meeste van) de pompoendraden naar de bodem zakken.


Oktoberdots gezouten pompoenpitjes

Heb je zelf Gezouten Pompoenpitjes gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots, ik vind het altijd zo tof om te zien wanneer je iets maakt van mijn blog!

26 June 2021

RELATED POSTS

Leave a Reply