Gezouten pompoenpitjes roosteren in de oven - Recept - Oktoberdots

Gezouten pompoenpitjes

Eerder deelde ik al 2 recepten voor geroosterde pompoenpitjes met jullie. Allebei met een flink sterke smaak, namelijk Ranch Dressing en Bacon Flavour. Maar dat is helemaal niet perse nodig. Je kunt ook heel simpele pompoenpitten maken met een beetje peper en zeezout. Deze gezouten pompoenpitjes zijn misschien wel net zo lekker!


Net zoals naturel chips zijn ook deze “naturel” pompoenpitjes erg lekker, en perfect bij drankjes wanneer je wilt dat de snacks geen te overheersende smaak hebben. Maar deze gezouten pompoenpitten zijn niet alleen lekker als snack, je kunt ze ook perfect over je zelfgemaakte pompoensoep strooien voor een extra bite. Maak ze in dat geval niet té zout.


Gezouten pompoenpitjes

Gezouten pompoenpitjes

Yield: 2
Voorbereidingstijd: 10 minutes
Baktijd: 30 minutes
Total Time: 40 minutes

Ingredients

 • 75 g pompoenpitten
 • 10 ml olijfolie
 • 3 g zout
 • 1 g peper

Instructions

 1. Zet de oven aan en verwarm deze voor op 175 °C.
 2. Snijd je pompoen doormidden en schep de binnenkant schoon. Haal zo veel mogelijk van de draderige binnenkant van de pompoen tussen de pitjes uit. Doe de pompoen pitten vervolgens in een bak met koud water. Was ze even goed en laat ze daarna 5 minuten staan. De pitten blijven drijven terwijl (het meeste van) de pompoen-draden naar de bodem zakken.
 3. Schep de pompoenpitten met een zeefje uit het water. Droog ze goed met een theedoek en haal eventuele laatste oranje restjes eruit.
 4. Doe de pitten in een kommetje met 10 ml olijfolie en ongeveer de 3 gram zout en 1 gram peper (of de verhouding die jij zelf lekker vindt), meng dit goed door zodat alle pitjes bedekt zijn.
 5. Verspreid de pitten nu in een dun laagje op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat er geen pitten op elkaar liggen, deze worden dan niet goed gaar.
 6. Doe de pompoenpitten in de oven voor 25 tot 30 minuten en schep ze elke 10 minuten om. Zo worden ze allemaal even krokant.
 7. Wanneer ze klaar zijn laat je ze een beetje afkoelen, doe er eventueel nog wat extra zout en peper op als je ze te flauw vindt (toevoegen kan altijd nog, eraf halen niet meer) en ze zijn klaar om te eten!

Pompoenpitjes zijn het lekkerst om meteen na bereiding te eten. Je kunt ze wel bewaren in een luchtdicht doosje, maar na verloop van tijd worden ze taaier en minder krokant. Ik zou dus altijd adviseren om de geroosterde pitjes dezelfde dag nog te eten.


Oktoberdots gezouten pompoenpitjes

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Gezouten pompoenpitjes
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
Skip to Recipe