Geroosterde pompoenpitjes maken is makkelijk! - Oktoberdots

Geroosterde pompoenpitjes

Geloof het of niet, maar dit is dus pas de allereerste keer dat ik geroosterde pompoenpitjes maak. Waarom? Omdat ik dacht dat je ze allemaal, stuk voor stuk, uit hun schilletje moest halen. Veel te veel werk. Maar dat is dus helemaal niet zo!


Misschien denk jij wel hetzelfde. De pompoenpitjes die je in de supermarkt zijn groen en dus ontdaan van hun schilletje. Ik dacht daarom ook dat je dat met zelf-geroosterde pompoen pitten ook moest doen. Of dat je ze net als zonnebloempitjes moest eten, klaarmaken met schil en al en dan elk pitje eruit pulken met je tanden.

Dat klonk me echt als veel te veel gedoe in de oren. Maar wat blijkt, je kunt pompoenpitten gewoon eten zoals ze uit de pompoen komen. Super makkelijk!


geroosterde pompoenpitjes recept

Geroosterde pompoenpitjes

Yield: 6
Voorbereidingtijd: 5 minutes
Baktijd: 30 minutes
Total Time: 35 minutes

Ingredients

 • 250 gram pompoenpitten
 • 20 ml olijfolie
 • 2 gram kruidenmix naar smaak

Instructions

 1. Natuurlijk ga je geen pompoen uithollen alleen voor de pitjes. Maar de volgende keer dat je een pompoen uitholt voor Halloween of voor een gerecht, bewaar de pitjes dan zeker.
 2. Haal zo veel mogelijk van de draderige binnenkant van de pompoen tussen de pitjes uit. Doe de pompoen pitten vervolgens in een bak met koud water. Was ze even goed en laat ze daarna 5 minuten staan. De pitten blijven drijven terwijl (het meeste van) de pompoendraden naar de bodem zakken.
 3. Zet ondertussen de oven aan en verwarm deze voor op 175 °C.
 4. Schep de pompoenpitten met een zeefje uit het water en droog ze goed met een theedoek.
 5. Kies vervolgens hoe je je pompoenpitten wilt kruiden. Gewoon met zout en peper, of bijvoorbeeld met paprika poeder en oregano. Maar ik ben gegaan voor een Ranch Mix omdat ik die ook erg lekker vind op mijn geroosterde kikkererwten.
  Klik hier voor mijn favoriete Ranch Dressing mix recept.
 6. Mix de droge pompoenpitten met 20 ml olijfolie en 2 gram van jouw kruidenmix naar keuze.
 7. Verspreid de pitten nu in één dunne laag op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat er geen pitten op elkaar liggen, deze worden dan niet goed gaar.
 8. Doe de pompoenpitten in de oven voor 25 tot 30 minuten en schep ze elke 10 minuten om. Zo worden ze allemaal even krokant.
 9. Wanneer ze klaar zijn laat je ze alleen nog maar een beetje afkoelen en ze zijn klaar om te eten!

Geroosterde pompoenpitjes maken

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

2 Comments

 1. […] 2 recepten voor geroosterde pompoenpitjes met jullie. Allebei met een flink sterke smaak, namelijk Ranch Dressing en Bacon Flavour. Maar dat is helemaal niet perse nodig. Je kunt ook heel simpele pompoenpitten […]

Geef een reactie

Geroosterde pompoenpitjes
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
Skip to Recipe