• No Products in the Cart

Geroosterde pompoenpitjes

geroosterde pompoenpitjes recept

Geloof het of niet, maar dit is dus pas de allereerste keer dat ik geroosterde pompoenpitjes maak. Waarom? Omdat ik dacht dat je ze allemaal, stuk voor stuk, uit hun schilletje moest halen. Veel te veel werk. Maar dat is dus helemaal niet zo!


Misschien denk jij wel hetzelfde. De pompoenpitjes die je in de supermarkt zijn groen en dus ontdaan van hun schilletje. Ik dacht daarom ook dat je dat met zelf-geroosterde pompoen pitten ook moest doen. Of dat je ze net als zonnebloempitjes moest eten, klaarmaken met schil en al en dan elk pitje eruit pulken met je tanden.

Dat klonk me echt als veel te veel gedoe in de oren. Maar wat blijkt, je kunt pompoenpitten gewoon eten zoals ze uit de pompoen komen. Super makkelijk!

Natuurlijk ga je geen pompoen uithollen alleen voor de pitjes. Maar de volgende keer dat je een pompoen uitholt voor Halloween of voor een gerecht, bewaar de pitjes dan zeker.


Geroosterde pompoenpitjes

Best Season: Fall

Wist je dat pompoen pitten een hele gezonde snack zijn? Ze zitten namelijk vol oxidanten, antischimmel, antibacteriële en antivirale eigenschappen. Ze zijn een perfecte aanvulling op je voeding, zeker als je vegetarisch of vegan eet.

Gooi de volgende keer dus je pompoen pitten niet zo maar weg, maar maak er een heerlijke snack van. Op mijn blog vind je verschillende recepten voor geroosterde pompoenpitjes met allerlei smaken. Van neutraal tot sterk en binnenkort zelfs zoet!


homemade geroosterde pompoenpitjes maken

Heb je zelf geroosterde pompoenpitjes gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots!

6 November 2020
8 November 2020

RELATED POSTS

Leave a Reply