Geitenkaas, cranberry & pistache snack - Oktoberdots

Geitenkaas, cranberry & pistache snack

Soms is het leuk om gewoon eens iets compleet nieuws te proberen. Iets waarvan je niet weet of het wat gaat worden, maar dat je dan onwijs verrast door mega lekker te zijn. Deze Geitenkaas, cranberry & pistache snack valt zeker onder die categorie.


Ik kan het je nog sterker vertellen. Toen ik deze “cheese log” of “kaas boomstam” maakte waren we maar met z’n 3en en hij is he-le-maal op gegaan! Zo lekker vonden we het.

Het recept komt van een Amerikaanse blogger genaamd “Carls Bad Cravings” en is de perfecte amuse of het perfecte voorgerecht voor Thanksgiving of Kerst. Maar het is natuurlijk ook ideaal gewoon voor bij de borrel.

De combinatie van het fruit met de noten, kaas en kruiden is echt hemels. Niet te heftig door de frisse geitenkaas en cranberries. Maar wel perfect voor de winterdagen door de noten en kruiden.

Eventueel kun je deze cheese log serveren met wat honing, maar ik vind dat ie dat echt niet nodig heeft.


oktoberdots Geitenkaas cranberry & pistache snack

Geitenkaas, cranberry & pistache snack

Geitenkaas, cranberry & pistache snack

Yield: 4
Bereidingstijd: 20 minutes
Rusttijd: 30 minutes
Total Time: 50 minutes

Ingredients

 • 160 g cranberries (vers of diepvries)
 • 130 g gezouten, gepelde pistache nootjes
 • 200 g geitenkaas (kies voor schijfjes, niet smeerbare)
 • 120 g roomkaas of Monchou
 • 1 g gemberpoeder
 • 1 g kaneelpoeder
 • 1 g zout
 • Snufje peper
 • 45 g honing
 • 1 g gedroogde tijm
 • 1 g gedroogde rozemarijn

Instructions

 1. Voeg cranberries en pistachenoten toe aan je keukenmachine en hak ze in kleine stukjes (maar niet TE klein).
 2. Verwijder een 5 flinke eetlepels van het mengsel en doe dit in een grote kom of schaal.
 3. Voeg 200 gram geitenkaas, 120 gram roomkaas, 1 gram gemberpoeder, 1 gram kaneelpoeder, 1 gram zout, een snufje peper, 45 gram honing, 1 gram tijm en 1 gram rozemarijn toe aan de kom.Meng dit vervolgens goed tot je een egale massa krijgt.
 4. Plaats het mengsel op een groot stuk huishoud folie en vorm er een dikke cilinder van. Laat nu afkoelen in de diepvries voor ongeveer een half uur. Het mengsel moet stevig genoeg zijn om z'n vorm te behouden. Maar zacht genoeg om de topping erin te kunnen drukken.
 5. Leg een groot stuk huishoud folie op het aanrecht en verspreid er de rest van het cranberry & pistache mengsel over in een gelijke laag.Houd rekening met de vorm van je kaas-mengsel en maak de laag iets langer en 2x zo breed als de vorm in de diepvries.
 6. Leg de gekoelde kaas-rol nu op het mengsel en rol het eroverheen. Druk hierbij zacht zodat de cranberry en pistache stukjes aan de buitenkant blijven plakken.Eventueel kun je open stukjes nog aanvullen met de hand.
 7. Je kunt de Geitenkaas, cranberry & pistache snack nu direct serveren. Of bewaar het in de koelkast tot je het nodig hebt. 

Om makkelijk en snel te kunnen werken meet je al deze ingredienten vooraf al af en zet je ze klaar in bakjes. Alle kruiden kun je gewoon bij elkaar doen in één bakje.

Volg vervolgens de aanwijzingen van het recept op en je hebt een snack waar je echt indruk mee kunt maken! Ik heb de geitenkaas, cranberry & pistache snack geserveerd op een groot bord met daar rondom een flinke lading Rozemarijn toastjes.

Bijvoorbeeld deze Fornaccini Rozemarijn toastjes van Jumbo of de Fratelli Laurieri Scrocchi Rozemarijn Zeezout crackers van AH.


Winterse snack met geitenkaas

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Geitenkaas, cranberry & pistache snack
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
Skip to Recipe