• No Products in the Cart

Geborduurde Halloween Handdoekjes

Oktoberdots Geborduurde Halloween Handdoekjes

Dit jaar is het mijn missie om een beetje herfst en Halloween in elke kamer van het huis te hebben. Niet alleen in de woonkamer en eetkamer, maar ook in de slaapkamer, keuken en zelfs de badkamer en het toilet. Daarom maakte ik deze super simpele c.


Deze kleine gastendoekjes zijn echt heel makkelijk om te maken. Je hoeft er niet eens voor te kunnen borduren, zolang je een naald en draad kunt vasthouden komt het goed. Hieronder heb ik de super simpele DIY voor deze geborduurde Halloween handdoekjes uitgeschreven.


Oktoberdots Geborduurde Halloween Handdoekjes

Geborduurde Halloween Handdoekjes

Materials

 • Handdoekjes in kleur naar keuze
 • Borduurgaren
 • Borduurring
 • Wit of grijs potlood

Instructions

 1. Plaats het deel van de handdoek waar je wilt borduren zo strak mogelijk in de borduurring.

  Oktoberdots Geborduurde Halloween Handdoekjes borduurring
 2. Teken met een wit of grijs potlood (afhankelijk van de kleur van je handdoek) het design in de borduurring.

  Oktoberdots Geborduurde Halloween Handdoekjes design tekenen
 3. Nu kun je beginnen met borduren! Kijk zelf even hoe dik je je draad wilt. Ik heb een borduurdraad van 6 draadjes verdeeld in setjes van 3.

  Er zijn verschillende borduursteken die perfect zijn voor dit soort werkjes:
  - Backstitch
  - Twisted Running Stitch
  - Outline Stitch
  - Chain stitch
 4. Ik ben zelf begonnen met een backstitch en heb er daarna nog een outline stitch overheen gedaan omdat het design een beetje wegviel tussen de vezels van de handdoek.

  Oktoberdots Geborduurde Halloween Handdoekjes design
 5. Verwijder de handdoek uit de borduurring en was voorzichtig met de hand zodat de potloodlijnen weg zijn, strijk je handdoekje(s) en je bent klaar!

Natuurlijk hoef je met deze DIY helemaal niet perse Halloween handdoekjes te borduren. Je kunt er elk design mee maken dat je maar wilt. Bijvoorbeeld stijlvolle herfst handdoekjes of helemaal wat anders. Denk eens aan een rood of groen handdoekje en borduur daar witte sterren en de tekst “Ho ho ho” op. Je kunt het zo gek niet bedenken, van Halloween en herfst tot Kerst en Pasen!


Candy Corn Halloween handdoekjes

Candy Corn Halloween handdoekjes

Vorig jaar maakte ik ook al toffe Halloween handdoekjes. Toen met textielverf in 2 kleuren om een geweldig Candy Corn design te maken. De uitleg voor deze DIY vind je hier:


Oktoberdots Geborduurde Halloween Handdoekjes diy

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Heb je zelf geborduurde Halloween Handdoekjes gemaakt naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

3 augustus 2022

RELATED POSTS

Geef een reactie

X
Skip to Instructions