• No Products in the Cart

French Toast met pompoen

oktoberdots herfst wentelteefjes french toast pompoen

Deze keer geen taart of drankjes maar een recept dat perfect is voor de lunch. Deze French toast met pompoen (of wentelteefjes in het Nederlands) zou ik elke dag wel willen eten! Je maakt ze in een handomdraai en ik vertel je wat je er voor nodig hebt.


Waarom het in het Nederlands wentelteefjes heet zou ik niet weten, maar de Engelse benaming “French Toast” klinkt veel beter toch? Hoe je ze ook noemt, ze zijn onwijs lekker en net zo snel klaar als de gemiddelde tosti. Wat mij betreft is dit de perfecte lunch voor in de herfst.


Dit heb je nodig voor 2 French Toast met pompoen boterhammen:


Mengen, weken & bakken

Mix het ei, de 40 gram pompoen puree, 60 ml melk, 1 gram pumpkin spice (ongeveer een halve theelepel) en een klein scheutje vanille extract goed door elkaar in een mok of beker. Het is niet zo veel dus mixen in een ondiepe kom raad ik je echt af tenzij je veel meer maakt.

Schenk na het mixen het mengsel in een platte kom of ovenschaal.

Leg 2 boterhammen in het mengsel, laat even kort liggen en draai ze daarna om zodat beide kanten bedekt zijn. Laat de boterhammen in de schaal liggen zodat ze het complete pompoen-ei-melk-mengsel opzuigen.

Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak je French Toast met pompoen aan beide kanten bruin.

Serveer met pecannoten en maple syrup en eet smakelijk!


oktoberdots herfst wentelteefjes french toast pompoen

Heb jij deze French Toast met pompoen gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots! Ik vind het altijd heel tof om te zien wat er gemaakt wordt van mijn blog.

6 October 2020
9 October 2020

RELATED POSTS

Leave a Reply