Foto's laten digitaliseren bij Fotodigitaliseren.nl - Oktoberdots

Foto’s laten digitaliseren

Ik ben vast niet de enige die er wel eens over nagedacht heeft. Veel foto’s van “vroeger” heb ik alleen maar op papier. Stel voor dat er iets gebeurt, brand of waterschade bijvoorbeeld, dan ben ik alles kwijt. Gelukkig kun je tegenwoordig heel makkelijk je foto’s laten digitaliseren, wat een uitkomst!


Michael van Fotodigitaliseren.nl benaderde mij met de vraag of ik hun nieuwe service wilde uitproberen. Ik mocht 120 foto’s laten digitaliseren en een blogpost schrijven over het resultaat.

Allereerst wil ik meteen zeggen dat de klantenservice echt fantastisch is! Vragen werden super snel, duidelijk én onwijs vriendelijk beantwoord. En dat vind ik wel heel belangrijk aangezien ik toch een belangrijk iets naar ze opstuur.


Zo kun je je foto’s laten digitaliseren

1. Ga naar de website fotodigitaliseren.nl

2. Kies het soort foto’s: losse foto’s of een compleet album, dat je wil laten digitaliseren en hoeveel foto’s je wilt. Het is handig als je vooraf alvast bedenkt welke foto’s je allemaal wil laten digitaliseren, zo weet je zeker dat je het juist pakket kiest.

3. Bestel en betaal het pakket.
Binnen een paar dagen krijg je een doos thuis waar het volgende in zit:

  • Stevige, hersluitbare doos
  • Een duidelijk uitleg
  • Waterdichte zakken om je foto’s in te doen
  • En een retourlabel om je pakket weer terug te sturen

4. Stuur de hersluitbare doos terug op naar Fotodigitaliseren.
Zij gaan nu jouw foto’s scannen en bewerken zodat ze er veel beter uit komen te zien. Krassen en vlekken worden verwijderd en de kleuren (die vaak gelig zijn op oude foto’s) worden bijgewerkt zodat alles er natuurlijker uit ziet. Klik hier om wat voorbeelden te zien of scroll naar beneden om wat van mijn eigen foto’s te zien.

5. Je krijgt een link om jouw gedigitaliseerde foto’s te downloaden en ontvangt per post je originele foto’s terug.


Is het duur?

Laat ik meteen duidelijk zijn: Nee! Het is helemaal niet duur.

Bij de prijs zitten 3 verzendingen a €6,75 inbegrepen: naar jou toe, terug naar fotodigitaliseren.nl en weer retour naar jou. In totaal dus €20,25.

Laat je 120 foto’s digitaliseren net als ik, dan ben je maar €0,54 per foto kwijt. Haal je daar de verzendkosten vanaf (want daar verdient alleen PostNL wat aan) dan is het zelfs maar €0,37 per foto!

Het zelf inscannen van foto’s is erg lastig vanwege de glans-afwerking afdrukken. Dat in combinatie met de hoeveelheid werk die er gaat in foto’s bewerken (als grafisch vormgever kan ik het weten), zorgt ervoor dat dit echt een fantastische prijs is om een deel van je (jeugd-)herinneringen veilig te stellen.


Hoe is de kwaliteit?

“Een foto zegt meer dan 1000 woorden” is in dit geval natuurlijk onwijs toepasselijk! Hieronder laat ik je een paar van mijn favoriete foto’s zien, de foto links is de originele foto, de rechtse foto is het resultaat van fotodigitaliseren.nl. Wat een verbetering he?

Hoe bijzonder is het om zulke mooie herinneringen digitaal te hebben zodat je ze nooit kunt verliezen? Ik ben er echt ontzettend blij mee in elk geval!


Eind oordeel

Doe dit voor het te laat is! Je weet nooit wat er met je dierbare foto’s kan gebeuren en als ze eenmaal weg zijn krijg je ze niet meer terug.

Door je foto’s te laten digitaliseren kun je ze opslaan op een online server (bijvoorbeeld Google Drive of Dropbox) en raak je ze nooit meer kwijt. Natuurlijk kun je ze ook weer laten afdrukken om een mooi fotoboek mee te maken, want de kwaliteit die de gedigitaliseerde foto’s hebben is erg goed. Je kunt ze zelfs tot 2x groter laten afdrukken zonder dat de kwaliteit daar onder lijdt.


Dankjulliewel Fotodigitaliseren.nl dat ik jullie fantastische service mocht testen voor een gesponsorde blogpost!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

1 Comment

  1. Mariet schreef:

    Mooi eindresultaat! Zeker iets om t onthouden voor de toekomst!

Geef een reactie

Foto’s laten digitaliseren
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.