• No Products in the Cart

Flespompoen-soep met bieslook-crème fraîche

oktoberdots Flespompoen-soep met bieslook-crème fraîche recept

Al jaren maak ik pompoensoep op dezelfde manier. Die is heerlijk, maar soms wel vrij zwaar. Soms wil je gewoon een wat lichter soepje als lunch of voorgerecht. Dan is deze flespompoen-soep met bieslook-crème fraîche echt ideaal.


Vaak is pompoensoep vrij dik en zwaar, bijna vergelijkbaar met ewrtensoep. Maar soms wil je gewoon iets lichts, daarom bedacht ik dit recept. Nog steeds op en top herfst, met duidelijke pompoensmaak, maar dan een stuk lichter!


Dit heb je nodig voor 2,5 liter Flespompoen-soep met bieslook-crème fraîche:

  • 1 grote flespompoen
  • 1,5 liter (groenten)bouillon
  • 250 ml crème fraîche of haverfraiche
  • 15 gram bieslook
  • Pompoenpitjes

Het recept voor deze pompoensoep is super makkelijk. Je hebt er erg weinig ingredienten voor nodig zoals je ziet.

Breng anderhalve liter bouillon aan de kook in een grote pan.

Snijd de grote flespompoen in stukken. Je kunt hem schillen als je wilt, ik doe dat zelf wel, maar in principe is de schil van een pompoen eetbaar.

Voeg de flespompoen stukken aan de kokende bouillon toe en laat 10 minuutjes doorkoken.

Knip of snijd 15 gram bieslook in kleine stukjes en roer deze met een beetje water door de crème fraîche. Het water zorgt ervoor dat de bieslook-crème fraîche wat smeuiger wordt en makkelijker bovenop de soep blijft liggen.

Rooster in een droge koekepan zo veel pompoenpitjes als je zelf wilt met een snufje zout. Wanneer je ze hoort poppen als popcorn zijn ze goed.

Pureer nu de pompoensoep glad zodat er geen stukjes over blijven.

Schep de flespompoen-soep in een kom, schep een lepeltje bieslook-crème fraîche voorzichtig in het midden en bestrooi met de geroosterde pompoenpitjes.


Heb jij deze Flespompoen-soep met bieslook-crème fraîche en geroosterde pompoenpitjes gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots! Ik vind het altijd heel tof om te zien wat er gemaakt wordt van mijn blog.

13 October 2020
15 October 2020

RELATED POSTS

Leave a Reply