Fimo klei pompoentjes maken als Herfst decoratie - Oktoberdots

Fimo klei pompoentjes

Het is natuurlijk allang geen verrassing meer dat ik gek ben op pompoenen in alle soorten en maten. Van echte pompoenen tot artwork en van glas tot klei. Daarom heb ik voor een nieuw project Fimo klei pompoentjes gemaakt en ik vond dat ze een aparte blogpost verdienen omdat je ze voor ontzettend veel dingen kunt gebruiken!


Met deze kleine pompoenen van klei kun je leuke stillevens maken, ze maken voor in een letterbak, maar je kunt er ook perfect sieraden zoals oorbellen of kettingen mee maken. De mogelijkheden zijn eindeloos en ze zijn erg leuk om te maken al zeg ik het zelf.


Dit heb je nodig voor Fimo klei pompoentjes

  • Fimo klei in oranje, groen en bruin
  • Een mesje
  • Een satéprikker, dun liniaal of iets anders lang en smal.
  • Aluminiumfolie of bakpapier & een oven

Pompoenen kleien

Zoals altijd met Fimo klei moet je deze eerst goed zacht kneden voor je kunt beginnen. Het beste werkt dit door eerst een kleine hoeveelheid te pakken en steeds wat harde klei toe te voegen tot je genoeg hebt. Door er een balletje van te rollen heb je meteen een idee van het formaat van je toekomstige pompoen.

Maak nette balletjes van de oranje klei en druk deze een klein beetje plat voor de traditionele pompoen vorm. Je kunt natuurlijk ook andere vormen maken zoals flespompoenen, net wat jij wilt!

Maak vervolgens een groef in dwars over de pompoen heen met de lange kant van de satéprikker of het dunne deel van je liniaal. Niet met de punt maar met het vlakke deel. Herhaal dit net zo vaak tot jij tevreden bent. Ik heb zelf 4 groeven gemaakt die helemaal rondom de pompoen lopen.

Wanneer je tevreden bent met de groeven maak je bovenop waar de groeven elkaar kruisen een gat in de pompoen, hier komt straks de steel in.


Pompoen steeltjes & bladeren maken

Hierna begin je met de stelen van de pompoen. Kneed de bruine Fimo klei tot deze zacht genoeg is om er 3 lange, heel dunne slierten van te kunnen maken. Draai deze rond elkaar heen tot je een mooi, gedraaid geheel krijgt. Snijd de stelen af zo lang als je ze zelf wilt en knijp deze aan één uiteinde een beetje plat totdat je een nette punt krijgt. Dus de steel voorzichtig in het gat bovenin de pompoen.

Als laatste is het tijd voor de blaadjes. Kneed een klein stukje groene Fimo klei tot deze zacht is en rol deze uit tot een dunne plak. Snijd er met een mesje kleine blaadjes uit en kerf er wat nerven in. Plaats deze nu tegen de steel van de pompoen aan.

Fimo klei pompoentjes maken

Nu ben je klaar om je Fimo klei pompoentjes af te bakken in de oven. Ik bak ze altijd 30 minuten op 100 °C in een voorverwarmde oven op een stukje bakpapier of aluminium folie. Daar komen ze het makkelijkste van los.

Als je wilt kun je je pompoentjes nu nog vernissen, maar de gebakken klei is van zichzelf al heel hard en vuil bestendig, dus dat is niet perse nodig. En dat is het! Je super schattige Fimo klei pompoentjes zijn klaar!


Oktoberdots Fimo klei pompoentjes DIY

Heb je zelf Pompoentjes van Fimo klei gemaakt naar aanleiding van deze DIY blogpost? Tag me dan alsjeblieft in het resultaat op Instagram @Oktoberdots! Ik vind het altijd onwijs leuk om te zien wat jullie maken!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

1 Comment

  1. Mandy schreef:

    Super leuk, heb al heel lang fimo liggen en ben van plan er oa pompoenen van te maken voor mijn spooky village die ik met Halloween neer wil gaan zetten! Nu helemaal zin om alvast te beginnen!

Geef een reactie

Fimo klei pompoentjes
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.