Fimo klei Halloween figuurtjes - Pompoen & Spookje - Oktoberdots

Fimo klei Halloween figuurtjes

Wauw, FIMO klei, daar heb ik me vroeger echt dagen aan een stuk mee vermaakt. Dus toen ik het laatst tegenkwam moest ik gewoon een aantal pakjes meenemen om leuke Fimo klei Halloween figuurtjes mee te maken.


Wat is Fimo klei?

Voor wie niet bekend is met Fimo klei volgt hier een kleine uitleg.

Fimo klei is een vrolijk-gekleurde polymeerklei in kleine verpakkingen die je kunt afbakken in de oven om harde figuurtjes mee te maken. Ideaal om kleine beeldjes of kralen mee te boetseren.

Vroeger had je alleen maar de harde variant die je erg goed moest kneden en warm maken voor je er mee kon werken, maar tegenwoordig is er ook Fimo klei Soft! Dit werkt een heel stuk fijner kan ik je zeggen.


Ik besloot oranje, groene, zwarte en glow-in-the-dark(!!) klei mee te nemen, omdat ik al precies wist wat ik wilde maken. Fimo klei Halloween figuurtjes! Deze keer heb ik een vrolijke pompoen en een glow-in-the-dark spookje gemaakt, maar ik ga zeker nog meer maken.

Hieronder laat ik je met foto’s zien hoe ik de pompoen en het spookje gemaakt heb. Ik zal overal een korte uitleg bij geven, maar hopelijk wijzen de foto’s zichzelf uit.


De pompoen

Breek de juiste hoeveelheid klei af, dit is natuurlijk een beetje schatten. Rol een bolletje van de oranje klei, druk deze een beetje plat en maak er vervolgens met een satéprikker groeven in.

Kneed oranje en groene klei samen tot je een stukje bruin hebt (ja, lijkt op een drol, sorry!). Draai dit tot je dus een uhm.. drol hebt. En snijd ‘m daarna doormidden. Nu heb je de stengel van de pompoen.

Vervolgens ga je aan de slag met de groene klei. Maak hiervan 2 blaadjes en een lang, dun sliertje. Draai dit voorzichtig op tot je een gekruld stukje hebt zoals je bij pompoenen vaak ziet.

Plaats de stengel, blaadjes en krullen bovenop de pompoen. En maak met de satéprikker wat lichte krasjes in de pompoen zelf. En als finishing touch maak je een gezichtje van zwarte Fimo klei op de pompoen!


Het Spookje

Maak een kleine cilinder van witte of glow-in-the-dark klei. Rol vervolgens een bolletje uit tot je een platte, dunne pannenkoek hebt. Drapeer deze als een laken over de cilinder en voeg zwarte oogjes toe.

Zo simpel is het maken van een spookje!


Fimo klei afbakken

Wanneer je helemaal tevreden bent met je figuurtjes kun je ze gaan afbakken. Zet ze op een met bakpapier bedekte bakplaat zodat ze nergens aan vast kunnen blijven plakken. En bak je knutselwerkjes in een voorverwarmde oven op 110 ℃ voor ongeveer 30 minuten.

Laat vervolgens de beeldjes helemaal afkoelen voor je ze vastpakt, want pas wanneer ze koud zijn worden ze echt hard.

Als je wilt kun je ze nu nog vernissen zodat ze een mooie glans krijgen, maar dat hoeft niet. Je figuurtjes zijn ook zo bestand tegen vuil en water.


En nu ben ik natuurlijk super benieuwd naar jullie Fimo klei-creaties! Als je mijn blog als voorbeeldje hebt gebruikt, tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots, stuur me een fotootje via DM of natuurlijk via Facebook.


Processed with VSCO with m5 preset

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

2 Comments

  1. Nathalie schreef:

    Zo leuk! Oh man ik hield vroeger zo van fimoklei, superleuk om dat weer eens te doen!

  2. Priscilla schreef:

    Ohhhh je doet het weer!!!!!
    Nu wil ik ook kleien! Mijn God wat zijn ze leuk!!!!!!

    Liefs

Geef een reactie

Fimo klei Halloween figuurtjes
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.