Februari boeken wrap-up - Fantasy - Feelgood - Thriller - Oktoberdots

Februari boeken wrap-up

Deze maand heb ik 5 boeken gelezen, woohoo! Mede omdat we op vakantie waren naar de Canarische Eilanden, dus ik had alle tijd om te lezen. Ik las zelfs meer dan ik hier laat zien, maar de boeken die ik niet heb uitgelezen, heb ik niet meegenomen. Dit is mijn Februari boeken wrap-up.


Zoals ik al zei, ik heb de boeken die ik niet heb uitgelezen niet toegevoegd. In december had een Nederlandse uitgever elke dag een gratis e-book om te downloaden en ik heb ze bijna allemaal gedownload. Maar sommige waren natuurlijk niet mijn smaak en die heb ik niet afgemaakt. Dit zijn de boeken uit mijn Februari boeken wrap-up die ik wél helemaal heb gelezen.


The Iron Fey

In mijn vorige boek-post vertelde ik je over de Iron Fey-serie. Ik las het tweede boek van de spin-off “Call of the Forgotten”, waar ik van genoten heb. En deze maand heb ik de serie afgerond met het laatste boek, The Iron Warrior / De IJzerstrijder. En ik moet zeggen, ik zag dit einde niet aankomen! Het was een echte twist die het boek tot het einde spannend maakte.

Klik hier om “Iron Fey: Call of the Forgotten – De Ijzerstrijder” te bestellen


Ook las ik de roman met korte verhalen uit de wereld van de Iron Fey: The Iron Legends / De IJzerlegendes. Het geeft je inzicht in de levens van 3 van de hoofdpersonages uit de boeken die ik heel gaaf vond. In de hoofdboeken beleef je het verhaal door de ogen van Megan Chase en later door Ethan Chase. Maar in dit boek krijg je ook te zien hoe het is voor de andere personages. Ik had het echt niet willen missen.

Klik hier om “Iron Fey – De IJzerlegendes” te bestellen


Books I've read in February

Verdwenen / The Leaving

Dit boek zou ik normaal gesproken niet kopen, maar ik ruilde het met iemand op Instagram omdat het interessant klonk:

Waar gaat het over: Elf jaar geleden verdwenen zes kinderen. Nu komen er vijf terug. Allemaal, behalve Avery’s broer Max. En geen van hen kan zich herinneren wat er is gebeurd, wie hen heeft meegenomen of waar ze al die tijd zijn geweest. Met de hulp van de teruggekeerde Lucas zet Avery alles op alles om het mysterie voor eens en altijd op te lossen.

De schrijfstijl was even wennen. De schrijfster schreef het verhaal vanuit verschillende personages en elk van de mensen die het verhaal beleven, heeft zijn eigen manier van denken. Wat resulteert in enkele … typische pagina’s met soms maar 3 woorden achterstevoren geschreven. Ik vond het niet echt geweldig, het haalde me uit het verhaal. Het verhaal zelf was best interessant, maar geen nieuwe favoriet.

Klik hier om “Verdwenen” te bestellen


De Magische Apotheek 1

Het volgende boek dat ik heb gelezen was De Magische Apotheek 1: Er hangt een geheim in de lucht. Dit boek is alleen beschikbaar in het Nederlands en Duits, dus er is (nog) geen Engelse titel, maar het vertaalt zich naar: The Magical Apothecary – There’s magic in the air.

Waar gaat het over: Het ruikt vreemd in de oude villa, dat is het eerste wat Lucie aan haar nieuwe thuis opvalt. Maar die geuren lijken nergens vandaan te komen en de sleutel die Lucie onder een vloerplank vindt, lijkt in geen enkel slot te passen. Is er soms een verborgen kamer in de villa? 

Samen met haar jongere broertje Benno en hun buurjongen Mats gaat Lucie op onderzoek uit. Als ze de geheime kamer in de villa vinden, kunnen de kinderen hun ogen niet geloven: de muren hangen van de vloer tot aan het plafond vol met planken. En op die planken staan duizenden flesjes, waarin de heerlijkste parfums borrelen en glinsteren! Al snel komen ze erachter dat achter het glas niet alleen de heerlijkste geuren schuilen, maar ook talloze gevaren. En één flesje kan zelfs beter voorgoed gesloten blijven…

Ik las dit boek met veel plezier als volwassene, maar het is zeker voor een jonger publiek geschreven. Ik zou zeggen dat kinderen vanaf 10 jaar die van fantasie houden het echt moeten lezen. Het is spannend en je blijft je afvragen wat het volgende is dat gaat gebeuren, maar het is niet te eng.

Klik hier om “De Magische Apotheek 1 – Er hangt een Geheim in de lucht” te bestellen


Onder de Sterren van Montpellier

Dit boek is van een Nederlandse auteur, dus ook hier kan ik Engelse titel niet delen. Onder de Sterren van Montpellier betekent: Beneath the stars of Montpellier. Nu lees ik niet vaak feelgood-boeken, maar elke keer als ik dat doe, geniet ik er echt van. Net zoals ik deed met dit boek.

Waar gaat het over: Cleo wil het liefst ver weg van de roddels die haar achtervolgen. De kans om een paar maanden naar Zuid-Frankrijk te gaan, grijpt ze dan ook met twee handen aan. Ondanks haar verlangen om onzichtbaar te blijven, is een ontmoeting met de aantrekkelijke Luc onvermijdelijk. Ze voelt zich op haar gemak bij hem en geeft zich steeds meer bloot. Maar is haar vertrouwen in hem wel terecht? Luc, die eigenlijk niet zit te wachten op gezelschap, schiet Cleo in nood steeds te hulp. Hiermee slaat hij een weg in die hem voor belangrijke keuzes stelt. Wat moet hij wanneer hij beseft dat hij bij Cleo geen kans zal maken als ze erachter komt wie hij daadwerkelijk is?

Zoals de meeste feelgood-boeken gaat deze over een meisje dat op zoek is naar zichzelf en een man die ze nog niet wil ontmoeten. Maar dat is niet alles, een van de dingen die ik het leukste vond aan dit boek is de beschrijving van alle “normale” dingen die Cleo doet. Ik wilde echt in de auto stappen en meteen naar Frankrijk rijden! Eet een croissant op het terras, ga winkelen, bezoek oude gebouwen. Dit is een van de BESTE boeken om op vakantie te lezen als je het mij vraagt.

Klik hier om “Onder de Sterren van Montpellier” te bestellen


Deze blogpost bevat affiliate links, klik hier om te lezen wat dat inhoudt.


En dat is de afsluiting van mijn Februari boeken wrap-up! Ik heb echt genoten van de meeste boeken en ik ben trots op mezelf dat ik dit keer een aantal verschillende genres heb gelezen, zoals een thriller en een feelgood-boek in plaats van alleen fantasie haha.

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Februari boeken wrap-up
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.