Epoxy pompoentjes - Resin - Hars gieten - Oktoberdots

Epoxy pompoentjes

Epoxy is de laatste jaren een ontzettend populaire hobby geworden. Je kunt er van alles mee maken, van tafels tot lampen en van sieraden tot decoratie. In elke denkbare kleur. Voor mijn verjaardag eerder dit jaar had ik een epoxy set gekregen om zelf aan de slag te gaan. Het is vast geen verrassing dat ik heb gekozen om epoxy pompoentjes te maken. Hoe je deze zelf kunt maken en wat je daar voor nodig hebt lees je in deze blogpost!


Ben je geen fan van epoxy of vind je het te duur? Je kunt deze super toffe pompoentjes ook met andere materialen maken! Denk bijvoorbeeld aan kaarswax of gips. Geloof me, ik ga deze mallen echt voor van alles en nog wat gebruiken de komende tijd. Maar eerst wil ik jullie het resultaat laten zien van epoxy gieten.

Hieronder vind je een overzichtje van alle producten die ik gebruikt heb voor mijn pompoentjes. Omdat de werkwijze per merk epoxy verschilt adviseer ik je de specifieke aanwijzingen van de epoxy die jij kiest aan te houden. Daarom leg ik het gebruik van epoxy hars hier niet uit.


Siliconen mal pompoenen

Allereerst heb je natuurlijk de juiste siliconen mallen nodig. Ik heb de mijne al een hele tijd terug besteld en los kan ik ze niet meer vinden. Gelukkig vond ik ze wel in een set van 3 pompoenen, extra leuk!

De siliconen pompoen mallen die ik heb gebruikt: klik hier om ze te bekijken en bestellen


Epoxy kopen

Daarnaast heb je natuurlijk epoxy nodig. Er zijn allerlei soorten epoxy voor verschillende doeleinden. Als je daar meer over wilt weten kun je online heel veel info vinden. Maar dit is de epoxy die ik gebruikt heb:

Resion UV Epoxy (klik hier om te shoppen)

Deze epoxy droogt gewoon bij blootstelling aan daglicht. En er is makkelijk mee te werken wanneer je, net als ik, geen ervaring met epoxy hebt. Er staat bij “tot 3 cm dik te gieten”, maar deze pompoentjes kun je er ook prima mee maken gelukkig.


Kleurpigmenten

Bij de webshop waar mijn epoxy resin vandaan komt hebben ze ook allerlei kleurtjes pigment om door je epoxy te mengen. Je kunt natuurlijk alle kleuren gebruiken die je wilt en deze onderling combineren. Maar hieronder vind je een overzicht van de kleuren die ik gebruikt heb.

Alle pigmenten die je in de pompoenen ziet zijn van de serie RESION MetalTint pigmenten 2 gram.

Links: Transparant+Super Bronze
Midden: Black Pearl+Flash White
Rechts: Black Pearl+Coffee

Links: Black Pearl+Flash White
Midden: Glitter Gold+Super Bronze
Rechts: Flash White

Links: Black Pearl+Super Bronze
Midden: Transparant+ Black Pearl
Rechts: Transparant+Super Bronze


Je kunt verschillende pigmenten met elkaar mengen. Maar houd er rekening mee dat de grotere “flakes”, zoals bijvoorbeeld die van Super Bronze, naar de bodem van de mal zakken. Ik vond dit zelf een super leuk effect geven omdat de bovenkant van de pompoen dan de meeste glitters heeft. Maar het is wel iets om rekening mee te houden.


Epoxy Tips

Ik ben geen expert maar ik heb wel een paar tips voor je wat betreft het werken met epoxy.

  • Je kunt beter langzaam en lang mixen dan snel en kort.
  • Laat na het mixen je epoxy een paar minuten rusten zodat de belletje naar boven komen.
  • Voeg het pigment in kleine beetjes toe, je kunt altijd nog wat toevoegen.
  • Wil je kleuren mixen? Begin dan met de lichte kleur en voeg daarna de donkere kleur toe.
  • Het is handig om een “reserve” mal te hebben waar je restjes in kunt gieten. Op die manier kun je bijvoorbeeld een presse papier maken met allemaal verschillende laagjes van de leftovers.
  • Wanneer je epoxy al wel droog is maar nog niet keihard kun je lelijke randjes met een scherp mesje verwijderen.

Wil je zelf aan de slag maar heb je nog vragen?
Stel ze hieronder en ik zal ze zo goed mogelijk proberen te beantwoorden!

Oktoberdots Epoxy pompoentjes maken

De laatste tijd zie ik één bepaald zinnetje vaak voorbij komen op Instagram wanneer iemand mijn DIY of recept heeft geprobeerd. Oktoberdots made me do it. Dus mocht je deze DIY voor Epoxy Pompoentjes proberen en het resultaat delen, tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots) en gebruik: #oktoberdotsmademedoit

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Epoxy pompoentjes
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.