Dromenvanger maken DIY - Bohemian & Witchy - Oktoberdots

Dromenvanger maken

Een dromenvanger maken, wie heeft dat als kind niet ooit gedaan? Zeker 90s kids hebben volgens mij allemaal ooit wel eens een dromenvanger gehad of gemaakt. Ik vond het tijd om oude tijden te herleven en heb daarom een nieuwe dromenvanger gemaakt. In deze DIY blogpost laat ik je zien hoe.


Dromenvangers, of je nou gelooft in hun werking of niet, een beetje extra bescherming tegen slechte dromen kan nooit kwaad toch? Van een goede nachtrust wordt iedereen een leuker persoon!

Je kunt je dromenvanger natuurlijk zo rustig of vol maken als je zelf wilt. Hieronder heb ik een overzichtje staan met de materialen die je in elk geval nodig hebt om de meest basic dromenvanger te maken. Maar voel je vrij om er van alles aan toe te voegen.


Dit heb je nodig om een dromenvanger te maken

  • Metalen ring tussen de 10 en 30 cm
  • Wol of draad in een kleur naar keuze
  • Versieringen voor je dromenvanger (in mijn geval Fimo klei)
  • Optioneel: lijmpistool

Dromenvanger basis maken

Begin met het vastmaken van je draad op een punt van de metalen ring. Dit kun je doen met door het vast te knopen, maar ik heb mijn draad met een beetje lijm vastgezet.

Omwikkel vervolgens de hele metalen ring met draad. Zorg dat je de draad goed strak aantrekt en dicht tegen elkaar wikkelt zodat er geen gaten ontstaan.

Wanneer de hele ring bedekt is maak je aan het einde een lusje om je dromenvanger uiteindelijk aan op te hangen.

Traditioneel

Simpel

Ster

Bepaal nu wat voor patroon je binnenin je dromenvanger wilt hebben. Op mijn Pinterest Board: Dreamcatchers DIY kun je allerlei voorbeelden vinden. Hieronder laat ik je een paar van de meeste gebruikte voorbeelden zien, maar er is ontzettend veel mogelijk.


Dromenvanger versieren

Wanneer je de basis van je dromenvanger klaar hebt, kun je beginnen met versieren. Knoop kraaltjes, glitters, schelpen of edelstenen in. Of maak net als ik een maan voor in het midden. Deze maan heb ik gemaakt van glow-in-the-dark Fimo klei, voor een extra magisch effect.

Na het bakken van de Fimo klei (30 minuten op 100°C) heb ik de maan afgewerkt met een laagje glitter nagellak. En als laatste heb ik een veer gemaakt van dezelfde wol als de rest van de dromenvanger. Hieronder kun je in stappen zien hoe je een veer van wol maakt.

Begin met een medium-lang stuk wol. Vouw deze dubbel en knoop bovenin een lusje en leg deze verticaal weg. Knip vervolgens 2 kortere stukjes wol af en vouw deze dubbel. Haal het eerste stukje horizontaal onder het verticale draadje lang en het tweede leg je in tegenovergestelde richting bovenop. Haal de uiteindes van beide draden door de lus van de andere draad. Trek aan en schuif naar boven tegen de knoop aan.

Herhaal dit tot je de veer groot genoeg vindt. Kam nu voorzichtig de wol uit en knip de veer in vorm. Bevestig deze onderaan je dromenvanger en je bent klaar!


Oktoberdots dromenvanger maken DIY

Heb je een Dromenvanger gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in het resultaat op Instagram @Oktoberdots! Ik vind het altijd onwijs leuk om te zien wat jullie maken!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Dromenvanger maken
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.