DIY herfst kaarsenhouder potjes - Thanksgiving decoratie - Oktoberdots

DIY herfst kaarsenhouder potjes

Glazen potjes van voedsel hergebruiken is leuk én goedkoop. Met Halloween liet ik jullie al 2 toffe lantaarntjes zien die je zelf kunt maken. En vandaag laat ik nog een variant zien in deze DIY herfst kaarsenhouder potjes!


Zelf eten wij niet zo vaak uit potjes, maar er zijn genoeg familieleden die met liefde hun potjes voor mij bewaren. Deze keer heb ik gekozen voor grote, brede potten. Maar het werkt natuurlijk prima met elk soort potje, zolang er maar een waxine lichtje in kan.


Dit heb je nodig voor de DIY herfst kaarsenhouder potjes:

  • Glazen potje(s)
  • Witte verf of spuitbus
  • Brede tape
  • Vulling, bijvoorbeeld eikels, (koffie)bonen of steentjes
  • Wol of touw
  • Een lijmpistool

Maak eerst de potjes goed schoon, zorg dat alle lijmresten eraf zijn en ontvet de potjes met een goed schoonmaakmiddel.

Vervolgens maak je de “stickers” in de vorm van herfstblaadjes. Ik heb dit gedaan door brede verpakkingstape op een snijmat te plakken. Een vorm op te tekenen, deze uit te snijden en daarna op het potje te plakken.

Verf nu je potje, goed dekkend, wit. Ik heb 3 lagen witte verf gebruikt, maar eigenlijk zou spuiten nog beter en egaler gaan.

Glazen potjes wit verven

Wanneer de verf droog is kun je de “sticker” van je potje peuteren door voorzichtig in een hoekje te beginnen. Trek de sticker van alle kanten naar het midden toe los, dit zorgt ervoor dat je geen verf mee trekt aan de randjes.

Omwikkel de bovenkant van je potje, het deel met schroefdraad, met een wol of touw naar keuze. Ik heb elke ronde op 4 punten met een klein beetje lijm vastgezet zodat het wol niet boven over de rand heen schiet bij het vastknopen.

Als laatste vul je de DIY herfst kaarsenhouder potjes met een vulling waarop je waxinelichtjes komen te staan. Ik heb gekozen voor eikeltjes, maar je kunt ook koffiebonen, zwarte bonen, kleine steentjes of iets compleet anders gebruiken!


DIY herfst & thanksgiving kaarsenhouder potjes

Heb je zelf DIY herfst kaarsenhouder potjes gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

2 Comments

  1. Nathalie schreef:

    Ooh wat een leuk idee! Ga ik eens proberen, maar dan misschien een kerst-versie 🙂

Geef een reactie

DIY herfst kaarsenhouder potjes
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.