Disco wereldbol - Oktoberdots

Disco wereldbol

Een super simpele, maar fantastische DIY om de donkere maanden van de winter wat op te vrolijken. Met een paar basic items maak je zelf een fantastische disco wereldbol! Het enige dat je nodig hebt is een wereldbol of globe en spiegeltegeltjes!


Kies zelf een globe zo groot of klein als je wilt. Houd er wel rekening mee dat je best even bezig bent met het plakken van de spiegeltjes. Maar het is een heerlijke bezigheidstherapie. Zet je favoriete serie aan op de achtergrond en ga er een middagje (of 2) voor zitten. Of nodig een vriend(in) of zus uit en maak er samen een leuke middag van. Het maken van deze disco wereldbol is namelijk zo makkelijk dat je gerust uitgebreid kunt kletsen tussendoor.


Dit heb je nodig voor de disco wereldbol

  • Een wereldbol/globe. Ik kocht een kleintje van de Action.
  • Spiegeltegeltjes. Ook deze kocht ik bij de Action. Ze zijn zelfklevend, maar je kunt ze ook online bestellen als je bijvoorbeeld grotere tegels wilt gebruiken.
  • Optioneel: zwarte spuitverf. Dit heb je nodig wanneer de basis van je bol niet zwart is.

Maak je disco wereldbol

Haal de bol uit je wereldbol en verwijder de (meestal) papieren laag waar de print op staat. Vaak zit hieronder al een heel fijne zwarte basis waar je meteen verder mee kunt. Mocht dat niet zo zijn, schuur de bal dan lichtjes op en spuit deze zwart. Zwart is echt de beste basis voor de spiegeltegeltjes.


En de volgende stap is: spiegeltjes plakken! Héél veel spiegeltjes plakken haha. Ik heb zilver, goud en rosegoud door elkaar gebruikt, maar doe vooral lekker waar jij zelf zin in hebt!Plaats daarna de discobal terug in de houder van de globe en je bent klaar! Zo simpel is het 😀


Oktoberdots Disco wereldbol DIY

Oktoberdots Disco globe DIY

(Sla deze afbeelding op op Pinterest, zo vergeet je niet dat je dit graag wil doen 😉 )

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

1 Comment

  1. kolibrie schreef:

    Dat ziet er echt super mooi uit.

Geef een reactie

Disco wereldbol
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.