De mooiste kerstkoekjes bakken met Koekatelier - Oktoberdots

De mooiste kerstkoekjes bakken met Koekatelier

Dat ik gek ben op koekjes bakken is natuurlijk allang geen geheim meer. Dus toen ik de kans kreeg om de prachtige koekjes-vormen en stempels van Koekatelier te testen was ik meteen enthousiast. Met de producten van Koekatelier kun je echt de mooiste kerstkoekjes bakken!


Ilza van Koekatelier.nl maakt en verkoopt de allermooiste koekstempels, fondant stempels, koek uitstekers en andere bak accessoires. Alles om gemakkelijk en snel de mooiste koekjes voor iedere gelegenheid te bakken. Er zijn producten om koekjes te maken voor alle feestdagen en seizoenen, van Kerst tot Halloween. Maar ook talloze “neutrale” designs zoals boeken, bloemen, planeten of teksten.

De uitstekers en stempels maakt Ilza helemaal zelf. Van ontwerp tot uiteindelijk product dat geprint wordt met een 3D printer. Super unieke designs dus die je niet zomaar overal kunt vinden.


Wat zijn koek uitstekers, koekstempels en fondant stempels?

Koekjes uitstekers kennen de meesten van ons wel. Het zijn kunststof vormpjes met een super dunne, hoge rand. Perfect om koekjesdeeg mee uit te steken en zo de mooiste vormen koekjes te maken.


Koekstempels gebruik je om je koekjes een extra mooi design mee te geven. De stempel druk je in je uitgerolde deeg zonder dat je het helemaal door duwt. Je maakt dus een indruk/reliëf in het deeg waarna je het met een koek uitsteker uitsteekt.


Oktoberdots De mooiste kerstkoekjes bakken met koekatelier koekstempel
Oktoberdots De mooiste kerstkoekjes bakken met koekatelier koekuitsteker

Fondant stempels werken eigenlijk hetzelfde als koekstempels, maar zijn met name geschikt voor fondant. Op deze stempels vindt je prachtige details die het beste uitkomen in suikerfondant. Rol je fondant heel dun uit, druk de fondantstempel er stevig in en steek daarna de vorm van je fondant uit met je koekjessteker.


De mooiste kerstkoekjes bakken met Koekatelier

Vorige week kreeg ik een fantastisch pakket van Koekatelier.nl thuisgestuurd met allerlei uitstekers en stempels. Het toverdrankflesje lijkt wel voor mij gemaakt! Met sterren en een maan, echt perfect. Maar ook de andere uitstekers en stempel zien er fantastisch uit. Hieronder laat ik je zien welke ik heb gekregen, klik op de plaatjes om naar de webshop te gaan.Ik kon niet wachten om aan de slag te gaan en zaterdag heb ik een ochtendje heerlijk in de keuken doorgebracht.

Om te zorgen dat de koekjes het allermooist in vorm bleven heb ik het recept van de koekjes-expert zelf gebruikt. Klik hier om het recept te lezen. Gelukkig staan er op de blog van Koekaterlier allerlei tips. Van recept voor deeg tot tips voor het gebruik van de stempels en fondant. Lees deze vooral even goed door voor je begint, er staan echt heel nuttige tips op!


Het resultaat!

Ik ben natuurlijk echt nog geen expert in het maken van koekjes met fondant. Maar ik ben héél erg blij met het resultaat! Zowel de koekstempels als fondantstempels zijn heel fijn in gebruik en door de tips op de blog van Koekatelier wist ik precies wat ik moest doen. De kerstboom-koekjes heb ik afgewerkt met een beetje eetbaar goudverf en glanspoeder voor een Kerstig effect.Zoals je kunt zien zijn de koekjes echt super gaaf geworden. Ik zou de producten van Koekatelier dan ook zeker aanbevelen voor iedereen die de mooiste kerstkoekjes wilt bakken. Zowel het stempelen van het deeg als het werken met fondant was nieuw voor mij, maar prima te doen als je zorgvuldig te werk gaat en de tips van Koekatelier ter harte neemt.

Tip: Hoewel zwart fondant erg tof is, zou ik het niet zo snel aanraden aan beginners. Je ziet er namelijk echt ALLES op, elke vingerafdruk en restje poedersuiker. Dat was niet zo’n handige keuze van mij. Ga dus voor een lichtere kleur als je net begint, dat ziet er een stuk netter uit! Of gebruik de borsteltjes van Koekatelier om de restjes te verwijderen, iets wat ik de volgende keer zeker ga proberen.


Deze blogpost is gesponsord door Koekatelier.nl, bedankt voor de leuke samenwerking!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

De mooiste kerstkoekjes bakken met Koekatelier
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.