De mooiste herfst roadtrips - Oktoberdots

De mooiste herfst roadtrips

Wat is er nou mooier dan een reis door verschillende landen om te genieten van de mooiste herfstkleuren? Ik probeer elk jaar een rondreis te plannen in de herfst om precies dat te doen. Mocht je ook op zoek zijn naar inspiratie voor een mooie herfstreis door Europa dan heb ik hier een lijst voor je samengesteld met (volgens mij) de mooiste herfst roadtrips!


Natuurlijk moet je per rondreis goed kijken wanneer je het beste kunt reizen. Sommige landen kun je vanwege het weer beter niet later dan September bezoeken. Terwijl andere landen warm genoeg zijn om in Oktober te gaan en dan te genieten van optimale herfstkleuren!

Al deze vakanties zijn te boeken bij TUI. Deze blogpost is niet gesponsord of betaald, maar besluit je na een klik op één van de links in deze blogpost iets te boeken bij TUI, dan krijg ik daar een klein bedrag voor. Jou kost het niets extra!


Roadtrip door Schotland

Jaaaaaren geleden heb ik een rondreis door Schotland gedaan met de trein. Super leuk als je daarvan houdt, maar ik miste de vrijheid van zelf kunnen bepalen waar ik wilde stoppen. Een roadtrip met de auto in de herfst door Schotland staat dus nog steeds heel hoog op m’n verlanglijstje. Het is echt één van de mooiste landen waar ik ooit ben geweest!


Reis door Kroatië en Slovenië

Deze prachtige herfst roadtrip staat voor dit jaar bovenaan mijn lijstje. Als ik mijn man tenminste zo ver krijg.. Slovenië is een land waar je eigenlijk niet zo heel veel over hoort/leest, maar wat is het mooi! En Kroatië staat natuurlijk sowieso al bekend om de prachtige natuurgebieden. Combineer dat met herfstkleuren en ik ben verkocht!


Rondreis IJsland

Zelf ben ik er nog nooit geweest maar een rondreis door IJsland staat echt nog op m’n lijstje! Zelfs in de zomer is het er niet warm, dus ook als je gebonden bent aan de zomermaanden voor je vakantie is IJsland een prima optie. In de herfst lijkt het echt helemaal betoverend met de prachtige kleuren in de bergen.


Roadtrip door Estland & Letland

Nog 2 van die landen waar je eigenlijk verrassend weinig over hoort, maar die zo onwijs mooi zijn! Eeuwenlang ingeklemd gezeten tussen het grote Russische Rijk en de Oostzee ontdek je hier een heerlijke mengelmoes van stijlen en stoere vestingen, paleizen, kerken en handelshuizen uit de tijd van de Hanzebond.


Herfstige rondreizen door Scandinavië

Ook in landen als Noorwegen en Zweden kun je de mooiste reizen maken deze herfst. Een perfecte combinatie tussen ruige natuur en mooie steden. Deze landen zijn niet het goedkoopst, maar zeker een bezoekje waard als je echt wilt genieten van rust en prachtige omgevingen.

Rondreis door Noorwegen

Roadtrip door Zweden


Wat vindt jij de mooiste reis uit deze lijst met herfst roadtrips?

Ik wil echt zo ontzettend graag weer terug naar Schotland. Dat land heeft mijn hart veroverd! Maar ook Estland en Slovenië staan hoog bovenaan m’n lijstje. En heel eerlijk is eigenlijk elke herfstige bestemming perfect. Waarschijnlijk is het overal super mooi!


Zoek je het liever dichterbij?

Ik schreef in de afgelopen jaren al verschillende blogposts over de mooiste boshuisjes in de herfst in Nederland en Belgie, misschien zit daar jouw ideale vakantiehuisje wel tussen: Bekijk alle andere blogposts hier.


Wil je zien waar ik uiteindelijk heen reis deze herfst? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram: @Oktoberdots!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

De mooiste herfst roadtrips
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.