De leukste adventskalenders van 2022 - Oktoberdots

De leukste adventskalenders van 2022

Zoals beloofd heb ik een blogpost geschreven voor jullie met de leukste adventskalenders van 2022! Alhoewel dat natuurlijk wel afhankelijk is van je smaak en/of interesses. Maar met al deze adventskalenders zou je mij in elk geval ontzettend blij maken!


Zoals gezegd zijn dit allemaal adventskalenders waar ik zelf heel blij van zou worden. Misschien kende je er al een paar, maar hopelijk zitten er ook leuke nieuwe ideeën tussen. Ik kan je in elk geval vertellen dat ik erg hebberig werd van deze lijst haha. Ik heb zelf nu de bovenste 2 adventskalenders al thuis staan, maar ik denk dat ik er nog wel eentje aan ga toevoegen!


Yankee Candle adventskalenders

Als eerste één van mijn absolute favorieten: de Yankee Candle kalender. 24 vakjes met in elk vakje een heerlijk geurkaarsje in de kerstgeuren van dit jaar. De adventskalender is er in 3 verschillende formaten. De kleinste is een advent-krans met schattige theelichtjes. Het advent-boek is de middelste met votives. En als grootste heb je de Yankee candle toren met diverse soorten kaarsen en accessoires. Allemaal echt de moeite waard!


Brewdog bier-adventskalender

Dit is het tweede jaar dat ik een Brewdog bier adventskalender heb gekocht. In vergelijking met andere bierkalenders zitten hier veruit de meeste biertjes in die ik lekker vind. Niet te veel mega zware tripels en stouts, maar juist lichte biertjes en IPA’s. En ook de prijs is top. Waar je al snel meer dan €100,- voor een kalender met 24 biertjes betaald, kost deze maar €59,90!


Neuhaus chocolade advents

Adventskalenders met chocolade kennen we natuurlijk allemaal wel. Maar in plaats van goedkope chocolade die voornamelijk naar suiker smaakt bevatten deze kalenders echt goede chocolade. En dan ook nog eens in allerlei verschillende smaken. En dat niet alleen.. ze zien er ook nog fantastisch uit in je huis!


Jam adventskalender

Deze adventskalender staat eigenlijk al jaren op mijn lijstje en elk jaar ben ik te laat met bestellen. Ook dit jaar is ie helaas al uitverkocht, maar ik wilde ‘m toch graag met jullie delen. De Bonne Maman adventskalender bevat 24 kleine potjes jam om elke dag van te genieten. Hopelijk produceren ze er volgend jaar wat meer!


Thee adventskalenders

Ik ben een ontzettende theeleut, dus hoe tof zijn deze thee adventskalenders? Ze zijn er van allerlei merken, van heel uitgebreid tot vrij simpel. Maar deze 2 zouden op mijn lijstje staan! De Tea for Two van Whittard (alhoewel ik die gewoon alleen zou drinken!) en de Yogi Tea adventskalender omdat ie er zo leuk uit ziet.


Verzorgings adventskalenders

Ik ben niet zo heel erg van de make-up, dus de meeste beauty adventskalenders staan niet erg hoog op mijn verlanglijstje. Ik denk dat ik nog niet de helft zou gebruiken. Maar deze kalenders met verzorgingsproducten van The Body Shop lijken me fantastisch! Je hebt ze in verschillende formaten, maar ik kreeg van een vriendin de tip om voor de grootste te gaan omdat ze daar wel 2 jaar mee doet!


Herbruikbare adventskalender

Deze herbruikbare adventskalender van Esther Bennink vind ik echt te schattig voor woorden! Je bouwt eerst het holletje van meneer Das waarna je elke dag van december een stukje toevoegt totdat er een super gezellig, knus kersthuisje ontstaat. Gevuld met leuke versieringen en gezellige diertjes. En het leuke is: na kerst breek je ‘m af en volgend jaar begin je gewoon weer opnieuw!


Kaas adventskalender

Deze adventskalender vind ik echt geniaal: Een kaas adventskalender!! Elke dag een toastje met een kaasje, perfect voor bij een bier of wijn kalender natuurlijk. Helaas moet ie wel gekoeld bewaard worden. Logisch natuurlijk, maar ik heb geen plaats voor 2 zulke grote kalenders in m’n koelkast. Toch vond ik dat ie zeker een plaatsje verdiende op de lijst!


Sieraden adventskalender

Mijn favoriete sieradenmerk op het moment is Finaste. Zij maken stainless steel sieraden die niet verkleuren. Ideaal als je het snel warm hebt (en dus snel zweet). Waar zilver kan verkleuren of zelfs afgeven op je huid heb je daar met stainless steel geen last van. Ook is de kleur van het zilver net wat donkerder, wat ik fantastisch vind. De adventskalender kun je in 2 kleuren shoppen: zilver & goud.


Nintendo Switch

Zelfs Nintendo heeft een adventskalender! Een spelletje met 24 mini games waarvan je er elke dag eentje kunt spelen. De games zijn niet super origineel, denk aan spelletjes als Candy Crush en Sudoku. Maar het idee van elke dag een nieuw spelletje om te spelen vond ik wel erg leuk!


Chocolade melk adventskalender

Naast een Tea for Two adventskalender heeft Whittard ook een chocolademelk kalender voor 2! Zo kun je 24 dagen in december genieten van de allerbeste chocolademelk. Want als je eenmaal Whittard chocomel geproefd hebt wil je echt geen andere meer!


Adventskalenders voor Dieren

Natuurlijk vergeet ik ook onze trouwe viervoeter niet. Iedereen die mij kent weet dat ik gek ben op (mijn) dieren. En hoe tof is het om je huisdier elke dag een snoepje te kunnen geven uit zijn of haar eigen adventskalender?!


De leukste adventskalenders van 2022

Zo, dat waren ze. Wat mij betreft de leukste adventskalenders van 2022! Van eten en drinken tot verzorging, sieraden en nog veel meer. Hopelijk heb ik je kunnen inspireren en ben je wat leuks tegen gekomen. Mocht je nog meer suggesties hebben dan hoop ik dat je een comment onder deze blogpost achterlaat zodat we samen deze lijst zo compleet mogelijk kunnen maken!

En als je een adventskalender geshopt hebt omdat die je op mijn blog hebt gezien dan zou ik het super tof vinden als je mij tagged wanneer je deze deelt op Instagram met @oktoberdots en #oktoberdotsmademedoit!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

1 Comment

  1. Annelies schreef:

    Daar zitten hele leuke ideetjes tussen! Ik heb die van Esther Bennink en mijn man heeft dit jaar die van L’Or met koffiecapsules.

Geef een reactie

De leukste adventskalenders van 2022
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.