De lekkerste recepten met pompoen - Oktoberdots

De lekkerste recepten met pompoen

Nu oktober voorbij is beginnen veel mensen al te denken aan kerst. Maar wat doe je dan met al die pompoenen die je voor de herfst in huis hebt gehaald? Gelukkig zijn veel pompoenen gewoon eetbaar! Gooi ze dus alsjeblieft niet in de kliko (zonde!!) maar gebruik ze om mee te koken. Ik heb de lekkerste recepten met pompoen voor je verzameld. Zoet, hartig, snacks, diner en zelfs drankjes!


Welke pompoenen zijn eetbaar?

Hoe weet je of de pompoenen die je hebt gekocht eetbaar zijn? Dat is niet zo moeilijk gelukkig, maar heel belangrijk: bij twijfel, eet ze NIET op! Je kunt beter een pompoen onnodig weggooien dan een niet-eetbare pompoen proberen op te eten en daar ziek van worden.

Heb je je pompoen(en) bij de supermarkt gekocht? Dan kun je deze sowieso eten.
Grote oranje Halloween pompoenen (ook wel winterpompoen genaamd): Eetbaar!
Schattige kleine witte en oranje pompoentjes: Ook eetbaar!

Hieronder staat een button naar een website waar héél veel eetbare pompoenen op genoemd staan. Hier kun je makkelijk in een overzichtje zien of jouw pompoen er tussen staat en ook meteen waar deze naar smaakt.


Het allerbelangrijkste pompoen recept

Oktoberdots pompoen-puree maken

Pompoen puree

Door pompoenpuree te maken van je pompoenen kun je ze in heel veel gerechten verwerken. Én je kunt het makkelijk invriezen om op een later moment te gebruiken. Ideaal dus!


Mijn favoriete hoofdgerechten met pompoen

De gerechten die je hieronder ziet zijn een aantal van mijn favorieten, maar je kunt natuurlijk nog veel meer maken met pompoen!


Zoete gerechten met pompoen

Pompoenen zijn technisch gezien fruit, dus het zal je dan ook niet verbazen dat pompoen het super goed doet in allerlei zoete gerechten zoals snacks, cake, taart en desserts. Voor deze gerechten kun je je zelfgemaakte pompoen puree perfect gebruiken!


Pompoen drankjes!

Het zal je misschien verbazen, maar je kunt pompoen (puree) ook gebruiken voor de lekkerste herfstdrankjes. Van cocktails tot sap en warme dranken.


Hartige pompoen snacks


De lekkerste recepten met pompoen

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren om iets lekkers te maken van de pompoenen in plaats van ze weg te gooien. Er zijn zo veel heerlijke opties! Hierboven zie je mijn favorieten, maar ik heb nog veel meer recepten op mijn blog staan. Dus zoek je toch iets anders? Klik dan vooral even op de knop hieronder.


OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

En zoals altijd.. Heb je één van de lekkerste recepten met pompoen gemaakt naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

De lekkerste recepten met pompoen
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.