De beste Engelse Pie - Prei, Tamme Kastanjes en (vega )kip - Oktoberdots

De beste Engelse Pie

Ik maak niet vaak 2x hetzelfde gerecht, want ik hou er van om steeds nieuwe dingen of variaties te eten. Maar dit gerecht staat al een paar jaar elke herfst op tafel, als je het mij vraagt is dit echt de beste Engelse pie.


Alle credits voor deze heerlijk pie gaan naar Jamie Oliver! Als je zijn recepten kent dan weet je waarschijnlijk wel dat het niet de makkelijkste recepten zijn, maar wel érg lekker. Dat geldt ook zeker voor deze pie. Ik maak dan ook altijd het volledige recept voor 6 personen zodat we er 2 a 3 keer van kunnen eten.


Klik hier voor het recept voor de beste Engelse pie van Jamie Oliver met prei en tamme kastanjes

Oktoberdots Jamie Olivers engelse prei pie

Het originele recept is zeker niet vegetarisch. Maar ik vervang de bacon door vegetarisch spekjes, de kalkoen door vegetarische kip en gebruik groenten bouillon. En dan is het ineens de beste Vegetarische Engelse pie!

Ben je vegan? Vervang de crème fraîche door Haverfraiche en het ei dat je toch alleen maar gebruikt om de korst een mooie kleur te geven door plantaardige olie. Er is ook in elke supermarkt vegan bladerdeeg verkrijgbaar. Dus je hebt hier zo een vegan variant van gemaakt!

De tamme kastanjes voegen een geweldige smaak toe. Maar ik verwerk ze niet in kleine stukjes door het deeg. Ik hak ze grof en voeg ze gewoon toe aan het prei mengsel.

En dan de gravy die je hiermee maakt, HEMELS! Alleen een kom van de jus zou ik al fantastisch vinden.

Dus mocht je nou op een regenachtige middag een keer niets te doen hebben, maak dan eens deze geweldig lekkere pie.

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

De beste Engelse Pie
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.