• No Products in the Cart

Dalgona-koffie

Dalgona Coffee recipe

Toen ik vorige week een foto van dit drankje op mijn Instagram stories plaatste kreeg ik er veel vragen over. Ik ging er op de een of andere manier van uit dat iedereen zou weten wat Dalgona-koffie is, omdat ik het overal heb gezien. Maar blijkbaar is het nog niet zo bekend. Daarom deel ik het recept hier ook!


Een van de beste dingen van deze sociale afstand is hoe creatief mensen worden! Ik vind het geweldig om te zien hoe iedereen dingen maakt en bakt. Het grappige van Instagram is dat er altijd bepaalde trends zijn. Net als de afgelopen weken heb ik mensen gek zien worden van koffie, zuurdesembrood en bananenbrood. Ik hou ervan!


Wat heb je nodig voor Dalgona-Koffie:

 • Oploskoffie
 • Basterdsuiker
 • Heet water
 • (Plantaardige) melk
 • Optioneel: ijs

Deze drank is een koude ijskoffie soort drank. En het maken is super eenvoudig! Ik maak meestal best veel omdat je het makkelijk een paar dagen in de koelkast kunt bewaren. Zo hoef je niet elke keer dat je iets wilt drinken de koffieroom te maken.

Meng gelijke hoeveelheden oploskoffie, suiker en heet water en klop het tot een dikke, gladde room. Je kunt het met de hand mixen, maar dat duurt even, dus ik gebruikte een elektrische handmixer.Doe wat ijskoude melk in een hoog glas, ik gebruikte Alpro Cold Pressed Coconut. Als je het nog kouder wilt, kun je er wat ijsblokjes in doen. En schep de koffieroom erop.

En that’s it! Een geweldige, zelfgemaakte ijskoffie die er ook nog eens fantastisch uitziet. Ik drink meestal geen koffie, nooit eigenlijk, maar je kunt deze ijskoffie zo sterk (of slap in mijn geval) maken als je wilt. En de kokosmelk geeft het een geweldige tropische smaak.

22 april 2020
30 april 2020

RELATED POSTS

7 Comments

 1. Beantwoorden

  Eefje

  30 april 2020

  Hij staat op mijn lijstje om uit te proberen! Heb alleen nooit oploskoffie in huis 😉

  • Beantwoorden

   Babet

   1 mei 2020

   Wij ook niet eigenlijk, maar we hadden het toevallig met kerst in een kerstpakket zitten haha!

 2. Beantwoorden

  Else

  1 mei 2020

  Hmm. Maar eens kijken of ik ergens oploskoffie kan vinden die ook lactosevrij is!

  • Beantwoorden

   Babet

   1 mei 2020

   Ik wist niet dat er in gewone oploskoffie lactose zit (ik geloof je meteen hoor!). Maar ik bedoel niet die zakjes waarmee je kant-en-klare cappuccino maakt he. Maar echt die donkerbruine korrels in zo’n pot 🙂

 3. Beantwoorden

  Tomas

  2 mei 2020

  Ziet er lekker uit! Alleen jammer dat ik geen coco’s lust

  • Beantwoorden

   Babet

   3 mei 2020

   Werkt ook prima met gewone melk, soja melk of amandelmelk! Wat je maar wilt 😊

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: