Croissants met pompoen & pecannoten - Herfst Recept - Oktoberdots

Croissants met pompoen & pecannoten

Een goede herfst-dag begint natuurlijk met een heerlijk herfst-ontbijt. Met deze croissants met pompoen & pecannoten kom je gegarandeerd meteen in de stemming!


Een tijdje terug kon je op mijn blog lezen dat ik Pompoen Jam gemaakt had. Erg leuk maar wat doe je daar nu verder mee? Dat was iets wat ik best lastig vond. Ja, het is lekker bij ijs en op scones, zelf was ik wat minder fan van pompoen jam op geroosterd brood. Maar wat verder?

Nou, ik kan je vertellen dat deze croissants met pompoen jam echt super lekker zijn! Je hebt ze zo gemaakt en door er wat pecannoten aan toe te voegen krijgen ze een heerlijke bite.


Pompoen croissants

Croissants met pompoen & pecannoten

 • Pompoen Jam
 • Kant-en-klaar croissant-deeg voor 6 croissants
 • Een potje pompoen jam (klik hier voor het recept)
 • Pecannoten
 1. Zoals je ziet heb ik hierboven weinig hoeveelheden genoemd. Dat ligt namelijk helemaal aan je smaak en aan het soort croissant-deeg dat je gebruikt. Zelf heb ik het Extra Large croissant deeg van Danerolles gebruikt. Dan heb je dus meer pompoen jam en pecannoten nodig dan wanneer je kleine croissantjes maakt. Verder is het recept heel simpel!
 2. Verwarm de oven voor tot 150° C graden.
 3. Rol het croissant-deeg uit en besmeer het met een (dikke) laag pompoen jam.
 4. Hak de pecannoten in stukjes en strooi deze over de pompoenjam en rol de croissantjes op.
 5. Bak ze vervolgens 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. En dat is het!
Ontbijt + Lunch
Frans

Zoals je ziet moet ik nog wel wat oefenen met het rollen van de croissants. Nou maken de pecannoten het ook niet makkelijker om ze netjes op te rollen, maar gelukkig smaken ze echt fantastisch! En dit is gewoon een goede reden om nog een paar keer te oefenen toch?


Croissants met pompoen

Heb je deze Croissants met pompoen & pecannoten gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots. Ik vind het altijd zo tof om te zien wanneer je iets maakt van mijn blog!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

2 Comments

 1. […] mijn blog al langere tijd leest herinnert zich misschien nog wel het recept van Croissantjes met pompoen & pecannoten van vorig jaar. En alhoewel dit recept er qua naam op lijkt, is het qua smaak én […]

 2. […] pompoen wafels zijn perfect, ook zonder dit wafelijzer. Of deze mega lekkere pompoen croissants […]

Geef een reactie

Croissants met pompoen & pecannoten
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
%d