• No Products in the Cart

Croissants met pompoen & pecannoten

Oktoberdots croissants met pompoen en pecannoten

Een goede herfst-dag begint natuurlijk met een heerlijk herfst-ontbijt. Met deze croissants met pompoen & pecannoten kom je gegarandeerd meteen in de stemming!


Een tijdje terug kon je op mijn blog lezen dat ik Pompoen Jam gemaakt had. Erg leuk maar wat doe je daar nu verder mee? Dat was iets wat ik best lastig vond. Ja, het is lekker bij ijs en op scones, zelf was ik wat minder fan van pompoen jam op geroosterd brood. Maar wat verder?

Nou, ik kan je vertellen dat deze croissants met pompoen jam echt super lekker zijn! Je hebt ze zo gemaakt en door er wat pecannoten aan toe te voegen krijgen ze een heerlijke bite.


Pompoen croissants

Oktoberdots croissants met pompoen en pecannoten

Croissants met pompoen & pecannoten

Yield: 6
Voorbereidingstijd: 10 minutes
Baktijd: 15 minutes
Total Time: 25 minutes

Ingredients

  • Kant-en-klaar croissant-deeg voor 6 croissants
  • Een potje pompoen jam (klik hier voor het recept)
  • Pecannoten

Instructions

Zoals je ziet heb ik hierboven weinig hoeveelheden genoemd. Dat ligt namelijk helemaal aan je smaak en aan het soort croissant-deeg dat je gebruikt. Zelf heb ik het Extra Large croissant deeg van Danerolles gebruikt. Dan heb je dus meer pompoen jam en pecannoten nodig dan wanneer je kleine croissantjes maakt. Verder is het recept heel simpel!

  1. Verwarm de oven voor tot 150° C graden.
  2. Rol het croissant-deeg uit en besmeer het met een (dikke) laag pompoen jam.
  3. Hak de pecannoten in stukjes en strooi deze over de pompoenjam en rol de croissantjes op.
  4. Bak ze vervolgens 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. En dat is het!

Recommended Products

Handig om te gebruiken:


Zoals je ziet moet ik nog wel wat oefenen met het rollen van de croissants. Nou maken de pecannoten het ook niet makkelijker om ze netjes op te rollen, maar gelukkig smaken ze echt fantastisch! En dit is gewoon een goede reden om nog een paar keer te oefenen toch?


Croissants met pompoen

Heb je deze Croissants met pompoen & pecannoten gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots. Ik vind het altijd zo tof om te zien wanneer je iets maakt van mijn blog!

28 augustus 2020

RELATED POSTS

Geef een reactie

Skip to Recipe