Crime Scene: Brooklyn gezelschapsspel - Oktoberdots

Crime Scene: Brooklyn gezelschapsspel

Toen ik de vraag kreeg of ik een nieuw spelletje wilde testen was het antwoord niet moeilijk natuurlijk. Ik ben gek op bordspellen (en ook op console games maar dat is een ander verhaal). Crime Scene: Brooklyn is een gezelschapsspel waarin je samen probeert een moord op te lossen door middel van verschillende raadsels en puzzels.


Ik zeg er meteen bij, dit spel is niet geschikt voor een jong publiek. De crime scene die beschreven wordt in het verhaal is super realistisch weergegeven. Een naakt slachtoffer die op een gruwelijke manier vermoord is in een buurt vol drugsverslaafden en prostituees. Je snapt wel waar ik heen wil denk ik. Niet echt een gezellig verhaaltje om aan de kids voor te lezen, maar wel super tof om echt het gevoel van een misdaad te krijgen.


Crime Scene: Brooklyn – spelinhoud

Het spel zit in een net klein doosje. Daarin vindt je alle items die je nodig hebt om dit mysterie op te lossen:

  • Een duidelijke handleiding
  • Het verhaal rondom de Crime Scene in een boekje
  • De Crime Scene foto verdeeld in 30 vakjes
  • 31 Evidence kaarten met bewijs
  • 13 Reputation kaarten met jouw reputatie die je uiteindelijk helpen de misdaad op te lossen
  • 10 Crime File kaarten met mogelijke oplossingen voor de puzzels
  • En 10 hints voor als je er echt niet uit komt

De uitleg van het spel is simpel en duidelijk. Je begint met het (voor-)lezen van Deel 1 van het verhaal. Hierin wordt de crime scene in Brooklyn beschreven. Wat wordt er gevonden? Wat is jouw rol daarin? Hoe denk je de moord te kunnen oplossen?



Daarna pak je de Evidence kaart met “start” en begint het spel. Zoek naar aanwijzingen op de crime scene foto, leg links en los de puzzels op. De puzzels en raadsels in dit spel zijn super gevarieerd. Van het oplossen van getallenreeksen tot het vinden van aanwijzingen die de moordenaar heeft achtergelaten op de plek van de misdaad. Denk je het antwoord te weten? Dan pak je de Crime File kaart met de letter die correspondeert met de letter op je Evidence kaart.

Staat jouw antwoord er tussen? Top! Zoek dan in het boekje met het verhaal naar de alinea, regel en het woord waar je Crime File kaart naar verwijst. Is het antwoord goed? Dan kun je door! Is je antwoord fout? Dan raak je een Reputation kaart kwijt en kun je het nog eens proberen.

De Reputation kaarten zijn overigens echt heel erg belangrijk om de misdaad op te kunnen lossen. Als je minder dan de helft overhoudt wordt het een stuk moeilijker om de zaak op te lossen. Denk dus goed na voor je een antwoord geeft of een hint pakt (dat kost je namelijk ook een reputation kaart).


Wat vonden wij ervan?

Wij hebben ons echt een avond ontzettend goed vermaakt met Crime Scene: Brooklyn! Het was een spannend spel met puzzels die uitdagend waren, maar wel goed op te lossen. Er waren hevige discussies over de manieren waarop je een puzzel kon oplossen. Een teken dat we echt helemaal opgingen in het spel haha! Het heeft ons zeker enthousiast gemaakt over de Crime Scene spellen en ik kan niet wachten om er meer te spelen.



Dit spel is te vergelijken met een pocket escaperoom. Doormiddel van puzzels kom je steeds verder bij de uiteindelijke ontknoping. En er is maar één oplossing de juiste waardoor je de moordenaar te pakken krijgt. Dat betekent wel dat je dit spel maar één keertje kunt spelen, daarna weet je de oplossing al. Gelukkig is de prijs daar ook naar, voor €14,99 kun je een avond goed vermaak hebben met vrienden (of alleen!). En aangezien je niets in het spel “opgebruikt”, kun je het daarna prima doorgeven aan iemand anders.

En dat is wat ik ga doen! Op mijn Instagram: @Oktoberdots maak je kans om mijn Crime Scene Brooklyn spel te winnen! Hoe je kans maakt en wat je moet doen lees je daar.


Bedankt, Selecta, dat ik jullie fantastische gezelschapsspel gratis mocht testen!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Crime Scene: Brooklyn gezelschapsspel
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.