• No Products in the Cart

Creepy Pumpkin Pie

oktoberdots creepy pumpkin pie recept

Pumpkin Pie but make it creepy! Deze pompoentaart met (dikke) laag chocolade is zo ontzettend goed. Veel mensen weten het niet, maar pompoen en chocolade is een super goede combi. En deze Creepy Pumpkin Pie is daar het perfecte voorbeeld van.


Nu weet ik dat sommigen van jullie al eens eerder pompoentaarten gemaakt hebben maar het veel te veel werk vonden. Geen idee welk recept jullie gebruiken, maar ik kan je vertellen dat mijn pumpkin pie recept ontzettend makkelijk is. Het meeste werk is het maken van de pompoenpuree.


Dit heb je nodig voor een Creepy Pumpkin Pie:


Het pumpkin pie recept

Nu kan ik heel moeilijk gaan doen en zeggen dat je dit en dat eerst moet mengen en daarna dat erbij. Maar dat is echt niet nodig, geloof me.

Verwarm de oven voor op 210 °C en vet een lage taartvorm goed in met boter. Ik heb zelf een quichevorm gebruikt omdat ik de vorm zo mooi vind.

Haal het kant-en-klare taartdeeg uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt. Dit voorkomt dat het scheurt wanneer je het uitrolt.

Meng de 425 gram pompoenpuree, 397 gram gecondenseerde melk, 150 gram suiker, 5 gram pumpkin spice en 2 grote eieren goed door elkaar in een grote kom.

Bekleed je taartvorm met het taartdeeg en snijd overhangende randjes netjes af. Druk het deeg goed aan in de randjes, maar zorg dat er absoluut geen scheuren in komen. Het pompoen-mengsel dat erin moet is erg vloeibaar.

Giet je pumpkin pie vulling in de vorm en bak vervolgens je taart in 40 tot 50 minuten af. (Mijn taart is nog al donker (oeps!) dus zo hoeft ie er niet uit te zien. Een stuk lichter is beter.)

Wil je een gewone Pumpkin Pie? Dan ben je nu klaar!
Wil je een Creepy Pumpkin Pie? Lees dan nog even verder!


Make it Creepy

Laat je taart nu volledig afkoelen. Eerst even op het aanrecht, maar als je taart lauw is kun je hem in de koelkast plaatsen.

Smelt 100 gram Tony Chocolonely met 30 gram boter. Dit zorgt er voor dat je chocolade wat zachter blijft na het afkoelen. Dus zodat ie niet super hard wordt en breekt tijdens het snijden.

Giet de gesmolten chocolade op je volledig afgekoelde pumpkin pie en verdeel over te taart.

Knip nu een Jack-o-lantern gezicht uit een vel bakpapier. Ik adviseer echt om bakpapier te gebruiken en geen gewoon papier, omdat dat te zacht wordt en te veel blijft plakken.

Plaats het bakpapier op je taart wanneer de chocolade iets afgekoeld is maar nog wel plakkerig. Strooi geraspte kokos over de vorm van je Jack-o-lantern. En verwijder het overtollige kokos zodat dit niet op je taart blijft plakken wanneer je het bakpapier verwijdert.

Laat je taart nu weer afkoelen totdat de chocolade uitgehard is en klaar is je Creepy Pumpkin Pie!


Heb jij deze Creepy Pumpkin Pie gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots!

18 October 2020
20 October 2020

RELATED POSTS

Leave a Reply