Creepy Pumpkin Pie - Halloween pompoen taart - Oktoberdots

Creepy Pumpkin Pie

Pumpkin Pie but make it creepy! Deze pompoentaart met (dikke) laag chocolade is zo ontzettend goed. Veel mensen weten het niet, maar pompoen en chocolade is een super goede combi. En deze Creepy Pumpkin Pie is daar het perfecte voorbeeld van.


Nu weet ik dat sommigen van jullie al eens eerder pompoen-taarten gemaakt hebben maar het veel te veel werk vonden. Geen idee welk recept jullie gebruiken, maar ik kan je vertellen dat mijn pumpkin pie recept ontzettend makkelijk is. Het meeste werk is het maken van de pompoen puree. En de meeste tijd gaat zitten in het afkoelen, maar gelukkig hoef je daar niet bij te staan kijken.

In dit recept voor een Creepy Pumpkin Pie verwijs ik naar pompoen puree (klik hier om te lezen hoe je dat maakt) en pumpkin spice (klik hier voor mijn recept). Als je de tijd hebt zou ik altijd adviseren om zelf gemaakte puree en spice te gebruiken in plaats van uit een potje. De smaken hiervan zijn vaak veel beter.


oktoberdots creepy pumpkin pie recept

Creepy Pumpkin Pie

Yield: 8
Voorbereidingstijd: 35 minutes
Baktijd: 1 hour
Afkoeltijd: 2 hours
Total Time: 3 hours 35 minutes

Ingredients

 • 1 rol kant-en-klaar vers taartdeeg
 • 425 g pompoen puree
 • 397 g gecondenseerde melk met suiker
 • 100 g suiker
 • 5 g Pumpkin Spice
 • 2 grote eieren
 • 180 g Tony Chocolonely Puur 70%
 • 30 g boter
 • 5 eetlepels kokosrasp

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 210 °C en vet een lage taartvorm goed in met boter. Ik heb zelf een quichevorm gebruikt omdat ik de vorm zo mooi vind.
 2. Haal het kant-en-klare taartdeeg uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt. Dit voorkomt dat het scheurt wanneer je het uitrolt.
 3. Meng de 425 gram pompoenpuree, 397 gram gecondenseerde melk, 150 gram suiker, 5 gram pumpkin spice en 2 grote eieren goed door elkaar in een grote kom.
 4. Bekleed je taartvorm met het taartdeeg en snijd overhangende randjes netjes af. Druk het deeg goed aan in de randjes, maar zorg dat er absoluut geen scheuren in komen. Het pompoen-mengsel dat erin moet is erg vloeibaar.


 5. Giet je pumpkin pie vulling in de vorm en bak vervolgens je taart in 15 minuten op 210 °C. Verlaag de temperatuur naar 190 °C en bak nog 25 tot 35 minuten. (Mijn taart is nog al donker (oeps!) omdat ik in een oven heb gebakken die ik niet kende. Dus zo hoeft ie er niet uit te zien. Een stuk lichter is beter.)


 6. Wil je een gewone Pumpkin Pie? Dan ben je nu klaar!
  Wil je een Creepy Pumpkin Pie? Lees dan nog even verder!
 7. Laat je taart nu volledig afkoelen. Eerst even op het aanrecht, maar als je taart lauw is kun je hem in de koelkast plaatsen.
 8. Smelt 100 gram Tony Chocolonely met 30 gram boter. Dit zorgt er voor dat je chocolade wat zachter blijft na het afkoelen. Dus zodat ie niet super hard wordt en breekt tijdens het snijden.
 9. Giet de gesmolten chocolade op je volledig afgekoelde pumpkin pie en verdeel over te taart.
 10. Knip nu een Jack-o-lantern gezicht uit een vel bakpapier. Ik adviseer echt om bakpapier te gebruiken en geen gewoon papier, omdat dat te zacht wordt en te veel blijft plakken.


 11. Plaats het bakpapier op je taart wanneer de chocolade iets afgekoeld is maar nog wel plakkerig. Strooi geraspte kokos over de vorm van je Jack-o-lantern. En verwijder het overtollige kokos zodat dit niet op je taart blijft plakken wanneer je het bakpapier verwijdert.


 12. Laat je taart nu weer afkoelen totdat de chocolade uitgehard is en klaar is je Creepy Pumpkin Pie!

De combinatie van chocolade en pompoen is ontzettend lekker. En daarnaast is deze griezelige pompoen taart natuurlijk ook een perfecte oplossing wanneer je taart iets te donker is geworden in de oven. Niemand zal ooit vermoeden dat het een cover-up is!

Heb jij deze Creepy Pumpkin Pie gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Creepy Pumpkin Pie
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
Skip to Recipe