Creepy Koolsla - Halloween Salade - Oktoberdots

Creepy Koolsla

Hoe grappig is deze creepy koolsla?! Ik heb zo veel lol gehad om ‘m te maken en hij is nog lekker ook! Met verschillende soorten kool en wortel en een lekkere frisse dressing. Helemaal niet moeilijk maar wel echt Halloween.


De kleuren van deze salade doen natuurlijk sowieso al denken aan Halloween. Oranje en paars is een heel goede combi. Voeg daar nog wat knolselderij spookjes aan toe en het plaatje is compleet!

Deze creepy coleslaw is heerlijk voorbij de (herfst) barbecue of broodje hamburger. Hoe tof is het sowieso om eens een herfstige BBQ te doen? Het is vaak genoeg nog lekker weer in het najaar. Of als het een beetje fris is steek je een vuurkorf en wat fakkels aan voor extra sfeer!


Oktoberdots Creepy Koolsla

Creepy Koolsla

Yield: 6
Bereidingstijd: 20 minutes
Total Time: 20 minutes

Ingredients

 • 300 gram rode kool
 • 150 gram wortels
 • 10 gram krulpeterselie
 • 1 knolselderij
 • 2 tl honing
 • 1 tl olijfolie
 • 2 tl appelcider azijn
 • 1 tl citroensap
 • Optioneel: zwart sesamzaad

Instructions

 1. Mix in een grote kom 300 gram gesneden rode kool en 150 gram julienne wortel.
 2. Meng in een kleine kom de dressing: 2 tl honing, 1 tl olijfolie, 2 tl appelcider azijn en 1 tl citroensap. Voeg zout en peper toe naar smaak.
 3. Snijd 10 gram krulpeterselie fijn en meng dit samen met de dressing door de koolsla.
 4. Snijd vlak voor het serveren dunne plakken van de knolselderij, hoe dunner hoe beter. En snijd hier met een mes spookjes uit. Je kunt hiervoor een papieren vormpje op de knolselderij plakken leggen zodat al je spookjes er hetzelfde uit zien.
 5. De gezichtjes van de spookjes heb ik gemaakt door er rondjes uit te prikken met metalen rietjes, maar ook dit kun je natuurlijk gewoon met een mesje doen.
 6. Doe de koolsla in een kom, bestrooi eventueel met zwart sesamzaad en plaats de knolselderij spookjes erop.

Hoe lang kun je de creepy koolsla bewaren?

Niet zo heel lang. Een dag of 3 is echt het maximum.

Tip! De koolsla zelf kun je makkelijk een dag van te voren maken en mixen met de dressing. Dit is zelfs een heel goed idee omdat de smaken dan goed kunnen intrekken. Maar de spookjes kun je het beste maken net voor het serveren. Knolselderij verkleurt namelijk erg snel nadat je ‘m gesneden hebt. En dat ziet er niet zo smakelijk uit.


Oktoberdots Creepy Koolsla recept

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Creepy Koolsla
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
Skip to Recipe